• 02 Nisan 2025 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    2 Nisan 2025 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

510 KM LİK DEMİRYOLUNA NE ZAMAN BAŞLANACAK?

-Uzun süredir gündemde olan ve her fırsatta gündeme taşınan Samsun- Sarp demiryolu ve Hızlı tren ağının ne zaman ilk kazmasının vurulacağı konuşulmakta.

510 KM LİK DEMİRYOLUNA NE ZAMAN BAŞLANACAK?

     Esin BAYRAK

Ordu ilinde yerel bir gazetenin gündeme taşıması ile gündem olmaya başlayan ve her fırsatta gündeme getirilen Samsun- Sarp demiryolu ağının gündemden düşmemesi üzerine gündeme alınmaya başlandı.

     Uzun süredir gündemde olan Samsun- Sarp demiryolu ağının son yıllarda sürekli gündeme taşınması ve çeşitli alternatiflerin gündeme gelmesi ile birlikte Samsun ile Sarp sınır kapısı arasında 510 Km lik demiryolu ağının gelecek yıl ilk kazmasının vurulacağı belirtilmekte.

      Karadeniz sahil yolunun yükünü azaltacak olan ve ulaşımda risk faktörünü düşürecek olan Samsun- Sarp demiryolunun hizmete girmesi ile birlikte Karadeniz Sahil Yolunun yükünün azalacağı ve kaza faktörlerinin düşeceği gündeme getirilmişti.

      510 Kilometre olan Samsun- Sarp arasındaki demiryolunun yapılması ile birlikte 300 Km sinin tüneller ile geçileceği, yol ağının çelik teller ile döşeneceği projede yer almakta. Çorum ilinde 2025 yılında Temel atma çalışmasının yapılacağı belirtiliyor.

       YÜKSEK MALİYET GEREKTİRİYOR

Samsun- Sarp arasında yapımı planlanan Demiryolu ağının maliyetinin oldukça yüksek olacağı, Yolcu ve yük taşımacılığında demiryolu ağının 4-5 yılda maliyeti karşılayacağı belirtilmekte. Hızlı tren ağının yapılması ile birlikte Samsun- Sarp arasında ulaşımın 3 saate düşmesi bekleniyor.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE