• 08 Eylül 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    8 Eylül 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ANZER MUHTARI SAHTEKÂRLARA SAVAŞ AÇTI

-Anzer Balliköy Muhtarı Remzi Güzel Anzer ismini kullanarak bal satan sahtekârlara karşı mücadele edeceklerini belirterek “ Son zamanlarda sahte Anzer balı satışlarının arttığını gördük, artık bu tür sahtekârlara karşı hukuki mücadelemiz olacak” dedi.

ANZER MUHTARI SAHTEKÂRLARA SAVAŞ AÇTI

    Mustafa BAYRAK

Anzer Balliköy de gazetecilere açıklamada bulunan Muhtar Remzi Güzel piyasada çok sayıda sahte Anzer balı satıldığını ve bunlara karşı hukuk mücadelesi yapacaklarını söyledi.

      2150 rakımlı Anzer Yaylasında Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe ile birlikte gazetecilere açıklamada bulunan Muhtarlar Federasyon Başkanı ve Anzer Muhtarı Remzi Güzel Anzer adına 9 kooperatif olduğunu bunların birleşerek tek kooperatif adı altında bal satışı yapması gerektiğini belirterek “ Anzer de üretilen ballar Hacettepe Üniversitesinde tahlilden geçtikten sonra ve tescil aldıktan sonra piyasaya sürülmekte, ancak bazı sahtekârlar ise çeşitli yerlerde ürettikleri balları Anzer Balı diye satmaktalar ve tüketiciyi aldatmaktalar” dedi.

        “TESCİLE DİKKAT EDİLMELİ”

Anzer Muhtarı Remzi Güzel Hacettepe Üniversitesinde birçok tahlilden geçen Anzer Ballarının tescil belgesi ve Kooperatif isminin yer aldığı etikete tüketicilerin dikkat etmesi gerektiğini belirterek “ Piyasada çok sayıda Anzer balı bulunmakta. Anzer yaylasını dahi görmeyen, orada üretimi yapılmayan ballar Anzer balı diye satışa sunulmakta, burada haksız bir kazanç olduğu kadar, şifa diye Bal alanları aldatmaktalar. Anzer muhtarı olarak bunlara karşı hukuk savaşı açmaya karar verdik. Baro başkanımız bu konuda yetkilendirildi ve sahte bal satanlarla hukuk karşısında savaşacağız” dedi.

         “HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAĞIZ”

Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe ise konuşmasında “ Anzer Balı ismini üretildiği Anzer coğrafyasından alan, dünyada eşi benzer az olan çok nadide bir bal çeşitidir. Birçok hastalığa iyi gelen bu ürünün yıllık üretim miktarı çok sınırlı olmakla birlikte ülkemizin dört bir köşesinde ANZER BALI ibaresi ile tüketiciyi kandıracak şekilde satışı yapılmaktadır. Bu satışların büyük çoğunluğunun sahte olduğunu belirtmek isteriz. Tüketicilerimizin sahte bala karşı dikkatli olmaları, ciddi rakamlar ödeyerek satın aldıkları balın sahte olma olasılığına dikkat çekmek için buradayız. Gerçek Anzer Bal’ının Anzer Balı Coğrafi işareti dışında kazımalı kod ve seri numarası taşıması gerektiğini tüketicilerimizin dikkatine sunmak isterim. Tüketicilerimizin Anzer Balı satın alırken bu iki unsura dikkat etmelerini öneririm. Sahte Anzer Balı satışının önüne geçmek için tüm Anzer Halkı ile birlikte bu gün burada toplandık. Balımızı ve tüketiciyi korumak için buradayız. Öncelikle sahtekârlığın önüne geçmek ve suç işleyen şahısların gerekli cezayı almalarını teminen Rize Cumhuriyet Başsavcılığına şikayetimizi ilettik. Şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmış olup önümüzdeki günlerde bu işin sahteciliğini yapanların tamamının yargı mercileri önünde hesap verecekler Ayrıca sahte bal satışı yaptığı tespit edilecek şahıs veya firmaların tamamına karşı ülkemizin neresinde olursa olsun adli soruşturma dışında tazminat davası da açacağımızı bir kez daha Anzer yaylasından duyurmak istiyoruz. Anzer Balı şehrimizin markasıdır. Koruyup kollamak hepimizin görevidir” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE