• 20 Eylül 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Eylül 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ASKF SEÇİMLERİNE SUÇ DUYURUSU

Kalecikspor kulüp başkanı Bilal Karafazlıoğlu mahkeme kararlarının hiçe sayılarak seçime gidilmesinin suç olduğunu söyledi.

ASKF SEÇİMLERİNE SUÇ DUYURUSU

Torgay AYHAN

Kalecikspor kulüp başkanı Bilal Karafazlıoğlu ASKF de mevcut yönetimin yasal dişi kongreye gittiğini söyledi.

Karafazlıoğlu açıklamasında “Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun 20 Ağustos 2017 tarihinde yapılan olağan üstü genel kurul seçimleri usul ve yasaya aykırı bir şekilde gerçekleştiğinden dolayı açmış olduğumuz dava Rize 3. Asliye Hukuk Mahkemesi “Davanın KABULÜ ile Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun 20/08/2017 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulu ve bu genel kurulda alınan kararların iptaline yönelik karar verilmişti.”Yerel mahkemenin vermiş olduğu kararı davalı istinaf yoluna götürmüştür, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi tarafından istinaf talebi reddedilmiş. Daha sonra istinaf kararı da temyiz edilerek dosya Yargıtay’a gönderilmiş, yapılan temyiz incelemesi sonrası Yargıtay 8. Hukuk Dairesinin kararı ile Bölge Adliye Mahkemesinin vermiş olduğu red kararı onanmıştı. Yargı süreci tamamlanması sonrası her ihtimale karşı biz 25.06.2024 tarih ve 05042 yevmiye numarası ile Rize 3. Noterliğinden Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetimine ihtarname gönderdik. Bu ihtarnameyi de dikkate almamışlardır. Yine aynı ASKF Yönetimi 2021 yılında yaptığı kongre dokuz kulübün mahkemeye başvurması ile iptal olmuş, istinaf yolu kapalı olmasına rağmen yine hukuku tanımayarak görevine devam etmiştir. Gelinen aşamada mevcut yönetim yargı kararlarını hiçe sayarak usulsüz olan görevlerini devam ettirmektedirler. Tüm yasal süreç bitmiş, Yargıtay’ca da karar onaylanmış olmasına rağmen mevcut yönetim görevini bırakması gerekirken, yine seçime gitme kararı almıştır” dedi..

“ÜSÜLSÜZLÜK DİZ BOYU”

Karafazlıoğlu “ Rize 2. Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan “Kayyım Atanması” davası 05.11.2024 tarihine görülecek. İlgili yönetimin yapmış olduğu ve bundan sonra da yapacağı tüm işlemler usul ve yasaya aykırı olup, yapacakları bütün işlemleri geçersiz olacaktır. Yargı kararları ile yönetimleri düşürülen bu yönetimin 10 Eylül 2024 tarihli genel kurulunun hukuksuz ve yasalara muhalefet ederek yapılacağını belirtmek istiyorum. Tüm yargı kararlarını hiçe sayan ve bu süreçte yapılan usulsüz ve hukuk tanımaz kararlar alan Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetimi ile ilgili Cumhuriyet Baş Savcılığına da suç duyurusunda bulunduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE