Mustafa BAYRAK
Kar yağışının devam ettiği Ayder Yaylasında Kardan Adam Şenlikleri ve Festivali başlaması ile birlikte Yaylada yollar açık tutulması için ekipler küreklerle çalışmalarını sürdürüyor.
17 incisi yapılmaya başlanan Ayder Kardan Adam Şenlikleri ve Festivali kar yağışı altında başladı. Kar yağışının devam ettiği Ayder yaylasında karayolu açık tutulmaya çalışılırken, Ayder yaylasında ise işçiler küreklerle yol güzergâhı ve yürüme yollarında biriken karları temizlemeyi sürdürüyor.
ETKİNLİK ALANI AÇIK TUTULMAYA ÇALIŞILIYOR
Ayder yaylasında kar yağışı devam ederken etkinlik alanında yapılan kar temizliğinin ardından yeniden alanın beyaza bürünmesi ile birlikte kar temizleme çalışmalarına devam ediliyor. Belediye başkanı Ömer Altun birinci gün konserin ardından asıl etkinliğin ikinci gün yapılacağını belirterek “ Kar yağışı devam ediyor. Ekipler hem karayolunu, hem Yayla içinde yürüyüş yollarını açık tutmaya çalışıyorlar. Ulaşım yönünden bir sorun yaşamak istemiyoruz. Ayder yolu ulaşıma açık, kar yağışı nedeniyle ekiplerimiz sürekli Ayder içinde küreklerle yürüyüş yollarını açık tutmaya çalışıyorlar” dedi.
Ayder Kardan Adam Şenlikleri ve Festivali Cumartesi ve Pazar günleri çeşitli etkinlikler ile yapılacak.