Anzer Balli Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Ba?kani Şükrü Çatir, gazetecilere yapti?i açiklamada, Anzer balinin 3 bin ile 3500 rakim arasindaki yaylada 150`den fazla arici tarafindan yakla?ik 3 bin kovanda üretildi?ini belirtti.
Geçen yil üretilen bin
Çatir, sa?imina ba?lanan balin kooperatif aracili?iyla tescillenmesi için Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü`ne analize gönderilece?ini kaydederek, "Bu yil
Hava ?artlarinin kötü gitmesinin bal rekoltesini dü?ürdü?ünü dile getiren Çatir, ?öyle devam etti:
"Geçen yil Anzer balinda rekor bir oran vardi. Bir ton balin sati?ini kisa sürede tamamladik. Sipari?leri kar?ilamada zorlandi?imiz dönemler de oldu. Bu yil ise beklentimiz çok dü?ük. Henüz talepleri tam olarak almasak dahi
Şükrü Çatir, Anzer bali adi altinda piyasaya kaçak olarak sokulan ballar oldu?una dikkati çekerek, "?nternet sitelerinde veya herhangi bir ilde, bakkallarda Anzer bali adi altinda bal satiliyor. Balin marka tescili kooperatifimize aittir, ballar da sadece kooperatifimiz tarafindan yapilmaktadir. Bayimiz ise yoktur. Üretilen ve tescil edilen balin miktari ve sati? fiyati bellidir. Vatanda?lar bu tür firmalara aldanmasin" diye konu?tu.