Tepe, yaptığı açıklamada, “İlimizde genellikle son günlerde topluca yenilen yemekler sonrası ortaya çıkan gıda zehirlenmelerinde artış olduğu gözlemlenmiştir. Söz konusu zehirlenmeler detaylı incelendiğinde tavuk veya pilavlı tavuk v.b. gıdaların toplu tüketiminde sonra daha sık rastlandığı görülmektedir.” dedi.
Havalarında sıcak olması sebebiyle zehirlenmeye sebep olabilecek tavuk, balık, süt gibi gıdalar başta olmak üzere tüm dondurulmuş gıdaların uygun şekilde saklama koşullarına her zamankinden çok daha fazla dikkat etmek gerektiğine dikkat çeken Tepe, “Dondurulmuş hiçbir gıda buzu çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalı, yine kesin emin olunmadan bayat şüphesi olan gıdalar kesinlikle tüketilmemelidir.” diye belirtti.
Tepe, “Özellikle bu sıcak yaz günlerinde cenaze, düğün gibi toplu yemek yenilmesi gereken durumlarda mümkün mertebe tavuk, köfte gibi öncesinde donmuş gıdalar tercih edilmemelidir.” Değerlendirmesinde bulundu.