• 22 Ekim 2024 Salı
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    22 Ekim 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

BAŞKAN AYDIN’DAN İŞ ADAMINA TEŞEKKÜR

-Başkan Aydın’dan Hayırsever Sural’a Teşekkür Ve Eğitim Desteği Açıklaması.

BAŞKAN AYDIN’DAN İŞ ADAMINA TEŞEKKÜR

Nurbay Usta/ ARTVİN

Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın’dan yapmış olduğu basın açıklamasında Hayırsever Murat Sural’a teşekkür ederken, ayrıca Şavşat Belediyesinin eğitime vermiş oldukları desteklerle ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

150 öğrencinin 8 Ay süre ile alacakları bursları 18 Ekim 2024 Cuma günü öğrencilerin hesaplarına 1500 Tl olarak yattı.

Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın, göreve gelmesinin ardından toplumsal duyarlılığı ön planda tutarak dikkat çekici bir talepte bulundu. Başkan Aydın, tebrik ziyaretleri sırasında kendisine getirilen çiçekler yerine, bu ziyaretlerin eğitim desteğine dönüştürülmesini istedi. Bu yaklaşım, hem çevresel sürdürülebilirlik açısından hem de eğitime verilen önemin bir göstergesi olarak büyük takdir topladı.

Başkan Aydın, bu kapsamda, Şavşat merkez ve köylerinde yaşayan üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla bir hesap numarası açtıklarını belirtti.

Başkan Aydın, “Bize çiçek yerine, Şavşat’ta ikamet eden üniversite öğrencilerimize burs sağlamak için hesap numarasına para yatırmalarını rica ettik. Hemşerilerimiz bu çağrımıza büyük bir destek gösterdi” dedi. Ayrıca, yerel işadamlarıyla da görüşmeler yaparak daha fazla yardım talep ettiklerini vurguladı.

BAŞKAN AYDIN’DAN HAYIRSEVER İŞ İNSANINA SURAL’A TEŞEKKÜR

Şavşat Belediyesi ve kaymakamlık tarafından oluşturulan ortak komisyonla, üniversite eğitimi gören 120 öğrenciye her ay 1.500 TL eğitim yardımı yapılmasına karar verildi. Başkan Aydın, geçtiğimiz Cuma günü bu yardımın ilk taksitinin yatırıldığını ve toplamda 8 ay boyunca destek sağlanacağını ifade etti.

Aydın, eğitime katkı sağlayan iş adamı Murat Sural’a ve yardıma destek veren tüm hemşerilere teşekkür ederek “Şavşat Belediyesi’nin bu alanda yapmış olduğu ilk çalışmadır. Ben bu eğitim yardımının en büyük payını ödeyen, tamamına yakını ödeyen İş Adamımız Murat Sural’a yine bizim burs hesabımıza eğitim hesabımıza çiçek değil de para yatıran Şavşatlı olsun olmasın, tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu Şavşat için güzel olmuştur. Şavşat eğitime, öğretime önem veren bir ilçedir. Biz de bu alanda eğitime öğretime önem vermek amacıyla çocuklarımızı, Şavşatlı çocuklar okusun diye onlara bir nebze katkımız olsun diye böyle bir çalışma başlattık. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum. Çocuklarımıza derslerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

MESLEK YÜKSEKOKULUNA VERİLEN SÖZ TUTULDU

Belediye Başkanı Durmuş Aydın ilçemizin her türlü sorunu ile iç içe olan ve her işimize koşan hayırsever iş insanımız Murat Sural Şavşat Meslek Yüksekokuluna yapmış olduğu sözünde yerine getirilmesi için yine belediyemize bu konuda yapmış olduğu destek ile üniversite yerleştirme zamanında Şavşat Meslek Yüksekokulu’nu ilk 5 sırada tercih eden öğrencilere ilave burs verileceğini de sözlerini de yerine getirerek bu konu ile ilgili gerekli desteği sağlayarak bu öğrencilerimize de burs vermeye başlanacaktır. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Böylece bu öğrencilerimiz ile birlikte bu sayı 150 ye çıkacaktır diyen Başkan Aydın, eğitim için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

Bu öğrencilerimizin aileleri rahat olsunlar Şavşat Cittaslow unvanlı sakin şehir herkes öğrencilerini Savsat Meslek Yüksekokulu‘na gönül rahatlığıyla gönderebilir. Biz Şavşat Belediyesi olarak ve Şavşat halkı olarak bu öğrencilerimize her türlü şekilde maddi ve manevi destek veriyoruz vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE