• 26 Ekim 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    26 Ekim 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

BAŞKAN ETKİNLİKLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın 30 Ağustos 2024 te başlayıp 3 gün sürecek olan etkinliklerle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN ETKİNLİKLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Nurbay Usta /ARTVİN

Şavşat Belediye Başkanı Makam odasında yapılan basın açıklamasında yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın, Artvin DOKA yatırım destek uzmanı Berna Kirişturna

Artvin TTO Başkanı Dr. Tayfun Öztük, Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim görevlisi Özay Çil,

Şavşat Belediye Başkan Yardımcısı Hafız Yılmaz, Offroad Dağcılık ve Fotoğrafçılık Kulüp Başkanı Berkay Özcan, Offroad kulüp Başkan yardımcısı Mehmet Akif Yılmaz katıldılar.

Belediye Başkan’ı Durmuş Aydın yapmış olduğu açıklamada, “Bu hafta sonu Şavşat’ta yapacağımız etkinliklerle ilgili düzenlemiş olduğumuz basın açıklamamıza hoş geldiniz. Yaz bitiyor 30 Ağustos itibariyle Cuma günü Şavşat Merkez’de Şehir Meydanında Belediye Düğün Salonunun önünde olan meydanda akşam saat 19.30’dan itibaren şehir konseri yapacağız. Buradaki amacımız şehirde etkinlik yapmak, insanımızı eğlendirmek. Bu alanda Şavşat’ta faaliyet göstermiş olmak. Güzel bir konser olacak. Televizyonlarda canlı yayın olacak, sanatçılarımız olacak. Gürcistan’dan çok güzel profesyonel bir oyun ekibi katılacak. Yine Şavşat Belediyesi’nin oyun ekibi aynı alanda gösteri yapacak. Şavşat Merkez’de Cuma akşamı dopdolu bir program olacak” dedi.

Aydın, “Ortaklaşa düzenlediğimiz bu programlarda ertesi günü cumartesi günü saat 10:00 dan itibaren Sahara Milli Parklar ’da Gökyüzü Gözlem Etkinliği adı altında bir programımız olacak. Bu programa çeşitli kuruluşlarımız destek veriyor, Off Road Kulübü, DOKA ve Şavşat Belediyesi olarak ortaklaşa yapıyoruz. Cumartesi günü de yine programımız dolu geçecek. Orada uzay gözlem istasyonları olacak, akşamında konser olacak. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle çok sayıda çocuklarımız oraya gelecek. Tüm Şavşatlı hemşerilerimiz alana davetlidir. Alanda çadırlar kurulacak. Eğlenceler, gösteriler, oyun alanları olacak. Güzel güzel dopdolu bir program olacak.

Üçüncü gün olan 1 Eylül Pazar günü ise saat 11:00 den itibaren Köprüyaka Köyünde bu sene dördüncüsü düzenlenecek Şavşat Off Road kulübümüzün öncülüğünde, Şavşat Belediyesi ve DOKA’nın desteğiyle 4. Uluslararası Off Road yarışları olacak. Gürcistan, İran, Azerbaycan, Irak ve Türkiye’nin birçok ilinden Off Road yarışçısı bu yarışlara katılacak. Biz bunu önemsiyoruz. Şavşat Off Road Kulübü hangi organizasyonun içerisine girerse başarılı olmuştur. Şavşatlıları ve bizleri memnun etmiştir. Pazar günü de yine Köprüyaka Köyündeki dördüncü uluslararası Off Road yarışlarında başarılı bir program olacaktır. Şavşatlı hemşerilerimizle hep beraber zevkle izleyeceğiz.

DOKA’ya, Şavşat Off Road Kulübü’ne hafta sonu 3 gün dolu dolu sürecek şekilde yapılacak etkinliklerimize katılan bütün hemşerilerimize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Durmuş Aydın, “Geçtiğimiz günlerde Şavşat Çocuk Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen çocuk şenliğinde Hacivat ve Karagöz gösterisi de sunarak keyifli bir etkinlik gerçekleştirdik. Hemen peşinden Gürcistan’a, Moskova’ya giden İnegöl Mehteran Takımı Şavşat’a biraz da benim şahsımla alakalı hayırlı olsun ziyaretime geldi. Meydanda Mehteran çok güzel bir gösteri yaptı.

Şimdi de 30-31 Ağustos ve 1 Eylül günü cuma, cumartesi ve Pazar günleri hafta sonunda Şavşat’ta dolu dolu bir program olacak. Tüm hemşerilerimizi Şavşat içinden veya dışından tüm herkesi etkinliklere davet ediyoruz” dedi.

MEHTERAN TAKIMI NEDEN NASIL NİÇİN GETİRİLDİ

Yapılan basın açıklamasında bir basın mensubu tasarruf tedbirleri var. İnegöl’den Mehteran takımını getirdiniz. Ücretlerini nereden nasıl karşıladınız sorusunu Belediye Başkanı Durmuş Aydın vermiş olduğu cevapta, “Türkiye’de Askeri Mehteran, Kültür Bakanlığı’nın Mehteran Derneği var ikinci gelir. Üçüncü de Türkiye’de ilk sivil, tarihi Mehteran Derneği İnegöl’dedir. Bu gelen grup içerisinde İnegöl Devlet Hastanesi’nin başhekiminden, gözlükçüsünden, mühendisinden, mobilyacısından, İnegöl’de faaliyet gösteren esnafların gönüllülük üzerine çalıştığı ve konser verdiği bir tarihi müzik grubudur. Bunların hepsi İnegöl’den benim dostum, kardeşimdir. Şu an Moskova’dalar. Moskova’ya giderken Durmuş Aydın’ın belediye başkanı olması dolayısıyla hayırlı olsun ziyaretinde bulunalım diye karar alıyorlar. Bana ve Şavşatlılara jest yaptılar. Çünkü İnegöl’de çok sayıda Şavşatlı var. Gelen ekibin içerisinde Şavşatlı, Posoflu grup üyeleri de var. Durmuş Aydın’a hayırlı olsun der, konser verir ve oradan Rusya’ya gideriz diye düşündüler. Hiçbir lira ücret almadan tamamen yol üzerinden geldiler. Bizim masrafımız içirdiğimiz, çayı kahvesidir. Bunu da her Şavşatlı yapar. Zaten bunu da sponsorlar üzerinden yaptık. Şavşat Belediyesi’nin cebinden bir kuruş para harcanmamıştır. Geldiler burada yürüyüş yapıldı, daha sonra meydanda güzel bir konser verildi. Ben İnegöl Mehteran Derneği Başkanına ve mensuplarına buradan teşekkür ediyorum.

Bu tür etkinlikleri yapmak isteyen olur, şimdiden bizi arayan başka gruplar da var.  Biz Şavşat’ta bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz.

Bugün de bir etkinlik yapıyoruz. Burada da Şavşat Belediyesi’nin cebinden herhangi bir şey çıkmayacak. Biz bunu zaten Şenlik alanında sponsorların isimlerini de asacağız ve destek olanları belirteceğiz.

Cuma, cumartesi ve pazar günleri yapacağımız etkinliğe DOKAP, Kültür Bakanlığı, ilgili kuruluşlar, dışardan aldığımız ve belirli sponsorlardan aldığımız desteklerle bu etkinlikleri yapacağız. Ben hiçbir zaman ana kaynaktan, belediyenin sermayesinden bu tür etkinliklerin yapılması taraftarı değilim. Zaten tasarruf tedbirleri var. Şu anda da cuma, cumartesi ve pazar günü yapılacak dolu dolu programlar Şavşat Belediyesinin öz kaynaklarından değil devletin değişik kuruluşlarından alınacak yardımlarla yapılan etkinliklerdir. Bundan sonra bunları zaten bu şekilde yapmamız lazım” dedi.

Artvin DOKA Yatırım Destek Uzmanı Berna Kirişturna da yapmış olduğu açıklamada, “İlimizde bilimi sevdirmek, astronomi alanına ilgi uyandırmak ve gençlerimize bilimin ışığını göstermek amacıyla Artvin’in zirvelerinden gökyüzüne bakış projesi adı altında düzenlenen gökyüzü gözlem etkinliğine DOKA İl Sorumlusu olarak sizlere duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu anlamlı etkinlik kalkınma ajansımızın aynı zamanda Şavşat Belediyesi, Artvin İl Özel İdaresi, Artvin Çoruh Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin destekleriyle gerçekleştirilmekte olup, sadece bir birlim etkinliği olmasının ötesinde, ilimizin turizm potansiyelini arttırmak, tematik bir ruh oluşturma hedefini de taşımaktadır. Gökyüzüne bakmak geleceğe bakmaktır. Gelin hep birlikte bilimin ve turizmin geliştiği bu özel etkinlikte buluşalım” dedi.

Berna Kirişturna, “Başkanımız ve DOKA tarafında çok güzle bir organizasyon düzenlenmiştir. Bu organizasyon içerisinde Şavşat Off Road kulübü olarak bizler de yer almak istedik. Sağ olsun başkanlarımız ve DOKA temsilcilerimiz bizlere destek verdiler. Hafta sonu Şavşat’ta dolu dolu 3 gün geçirmek isteyen tüm yarış severleri, gökyüzü gözlemcilerini ve çeşitli etkinliklerle eğlenceye katılmak isteyen tüm yurttaşlarımızı, tüm Artvinli insanlarımızı Şavşat’a bu güzel şölene davet ediyoruz” dedi.

Basın açıklamasına katılan Artvin Çoruh Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Tayfun Öztürk’te yapmış olduğu açıklamada, “Artvinli değilim ama iki yıldır Artvin’de görev yapıyorum. Artvin’i dert etmiş bir insanım. Özellikle Şavşat’ı Cittaslow kimliğiyle dert etmiş birisiyim. Artvin’i karanlık dağlarında alabildiğine ve gökyüzünde apaçık aydınlık yıldızlarla dolu bir gecede yolculuk ederken bu fikir aklıma düştü. İlgili kurumlarla paylaştım. TTO Ekibiyle, DOKA’yla, Belediyeyle ve Valilikle ilgili birimleriyle organize ettik ve ete kemiğe büründü. Çok güzel bir etkinlik olacak. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tüm halkımızı bekliyoruz” dedi

Öztürk, “Gökyüzü gözlem etkinliği teleskoplarla gece apaçık bir gökyüzü altında gökyüzünün temaşa edildiği bir etkinlik. Bu Türkiye’de, Dünya’da pek çok ülkede pek çok coğrafyada gerçekleştirilen bir etkinlik ve uluslararası bir niteliğe de bürünmüş yapıda. Özellikle Türkiye ve TÜBİTAK’ın öncülüğünde yapılıyor. Artvin bu konuda coğrafyasında çok avantajlı Türkiye’de bazı bölgelerde tek bir yerde yapılabilirken Artvin’de pek çok bölgede bir yaz boyunca 4-5 bölgede benzer etkinlik yapılabilir bir coğrafyaya sahip. Dolayısıyla hem Cittaslow olması nedeniyle Şavşat’ı seçtik, buraya TUBİTAK uzmanlarımız gelecekler. 2 ya da 3 teleskopla halkımız teleskoplardan gökyüzünün hareketliliğini izleyecekler. Astronomlar, profesyonel fotoğraf meraklıları fotoğraflamalarını yapabilecek. Çok güzel fotoğraflar çıkabiliyor. Çeşitli fotoğraf teknikleriyle ya da yalın fotoğrafçılıkla çok güzel fotoğraflar elde edilebilecek. Şavşat’ın Cittaslow kimliğiyle ayrı bir tanıtım kazancı olarak da ortaya çıkabilecek” dedi.

Offroad Dağcılık ve Fotoğrafçılık Klüp Başkanı Berkay Özcan’da yapmış olduğu açıklamada, “Başkanımız ve DOKA tarafında çok güzel bir organizasyon düzenlenmiştir. Bu organizasyon içerisinde Şavşat Off Road kulübü olarak bizler de yer almak istedik. Sağ olsun başkanlarımız ve DOKA temsilcilerimiz bizlere destek verdiler. Hafta sonu Şavşat’ta dolu dolu 3 gün geçirmek isteyen tüm yarış severleri, gökyüzü gözlemcilerini ve çeşitli etkinliklerle eğlenceye katılmak isteyen tüm yurttaşlarımızı, tüm Artvinli insanlarımızı Şavşat’a bu güzel şölene davet ediyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklaması hatıra fotoğraf verilmesi ile sona erdi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE