• 24 Ekim 2024 Perşembe
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    24 Ekim 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ÇARŞI AVM’DE “RİZELUYUM” COŞKUSU

Yükseköğrenim görmek amacıyla yeşil ve mavinin buluştuğu kadim şehrimiz Rize’ye gelen üniversite öğrencilerine yönelik Rize Valiliği öncülüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen “RİZELUYUM” programı Çarşı AVM’de düzenlendi.

ÇARŞI AVM’DE “RİZELUYUM” COŞKUSU

     Mustafa BAYRAK

Rize’ye gelen öğrencilerin sosyal uyumunu sağlayarak kolayca şehre adapte olmaları için ilimizde faaliyet gösteren 26 kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşu tarafından gerçekleştirilen "RİZELUYUM" etkinliği ile üniversite öğrencilerine Rize'nin sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal zenginlikleri tanıtıldı.

Çarşı Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilen program,. Mehter takımı ve seçkin halk oyunlarının gösterimi ile etkinliklere devam edildi. Gençlerin ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi ile ilimizi daha iyi tanımalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışmasında aralarında turistik gezi turları, Karadeniz yöresel kahvaltısı, Çaykur Rizespor forması, yöresel kıyafetler ve hediyelik eşyalara da yer verilen 1500’den fazla hediye dağıtıldı.

     “ŞEHİRDE BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLADIK”

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Üniversite eğitimi için şehrimize gelen sevgili öğrencilerimizin uyumunu kolaylaştırmak ve halkımız ile bütünleştirmek amacıyla her yıl üniversite kampüsünde gerçekleştirdiğimiz etkinliği bu yıl ilimizin seçkin destinasyonlarından biri haline gelen Çarşı AVM alanında düzenledik. Bu yıl gördük ki Rize’miz eşsiz halk oyunları, nadide müzikleri ve kapsayıcı kültürü ile üniversite öğrencilerimize misafirperverliklerini gösterdi ve adeta onlarla bir oldu." şeklinde konuştu.

Bu etkinliğimiz ile hep birlikte yeni bir başlangıca adım atma fırsatı yakaladıklarını belirten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, “ Öğrencilerimizin adaptasyonu hızlandırmak için çok önemli bir organizasyon olan RİZELUYUM’u bu sene dördüncü kez gerçekleştiriyoruz. Bu programı başarıyla sürdürülmesinde büyük emeği olan İl Sağlık Müdürlüğü ekibine teşekkürlerimi sunarım.” diyerek sözlerini tamamladı.

        HEDİYELER VERİLDİ

Üniversite öğrencileri Rize’ye özgü tahta arabalarla Formulaz yarışmalarına katılarak kız ve erkek kategorilerinde birinci olan yarışmacılara çeyrek altın ödülü takdim edildi.

Etkinlik alanına Rize Belediyesi’nce kurulan sahneye yansıtılan uygulama bazlı bilgi yarışmalarında ise ilk üçe giren yarışmacılara çeşitli hediye ve ikramlar verildi.

Formulaz yarışması, Yeşilay uluslararası ödüllü karikatür sergisi, köşe bucak Rize sergisi atmaca gösterimi, çay tadım yarışması, psikososyal rehber tanıtımı, Kızılay tarafından kan bağışı etkinliği gibi birçok etkinliğe yer verilen programda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce ise birçok spor dalında etkinlik düzenlendi ve geçmişte çocukların tutkusu olan çivili tahta yarışmasında ise adeta nostaljik kareler oluştu.

Gün boyunca öğrencilerimizin tüm ilçelerdeki yerleşkelerinden ring seferleri ile etkinlik alanına katılım gösterdiği “RİZELUYUM” programımız öğrenciler ve vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gördü.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE