• 23 Ekim 2024 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    23 Ekim 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ÇAYKUR YAŞ ÇAY ALIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

3 Sürgün alımlarında kotayı 600 Kilodan 750 kiloya çıkartan çaykur Organik yaş çay alımlarında ise 400 kilodan 500 kiloya kotayı yükseltti.

ÇAYKUR YAŞ ÇAY ALIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

     Esin BAYRAK

15 Ağustos ta başlayan 3 sürgün yaş çay alımlarında Çaykur tüm fabrika bölgelerinde yaş çay alımlarını sürdürüyor.

     15 Ağustos tarihinde başlayan 3 üncü sürgün yaş çay alımlarında Çaykur bugüne kadar 85 bin ton dolayında yaş çay yaprağı alırken günlük alımların 8 bin ton seviyesinde seyir ettiği belirtildi.

     Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım yaş çay alımlarının tüm fabrika bölgelerinde devam ettiğini belirterek “ Henüz tam kapasitemize ulaşamadık, günlük alımlarımız 7 ile 8 bin ton arasında seyir etmekte. Bu sürgün döneminin başta üreticilerimiz olmak üzere hepimiz için en sağlıklı şekilde geçmesi için bazı hususların hatırlatılmasında fayda olacağı kanaatindeyiz. 3. sürgün döneminde hava şartlarının da uygun olacağı hesaba katıldığında, mahsulümüzün özelliğini daha uzun süre koruyacağı ve bahçede bozulma riskinin daha düşük olduğu hepimizin malumudur. Bu nedenlerle mevcut durumun, hasat sürecinin aceleye getirilmemesi için üreticilerimiz açısından önemli bir fırsat olduğunun bilinmesini isteriz. Ayrıca bu şartlar altında 3. Sürgünde üreticilerimizin bütün çaylarını rahatlıkla alabileceğimizi ifade ediyoruz” dedi.

       “ACELE ETMEYELİM”

Genel Müdür Yusuf Ziya Alım açıklamasında “Gelin bu sürgünü hiç aceleye getirmeden ÇAYKUR tarafından yapılacak yönlendirmeleri dikkatlice takip ederek, alın terimiz olan ürünlerimizin değerini düşürmeden tamamlayalım. Bahçelerimizin bakımını ve hasadımızı çayımızın doğallığına uygun bir şekilde gerçekleştirelim. Bizlere emanet olan yeşil altınımıza hak ettiği değeri verelim” dedi.

      “KOTAYI ARTIRDIK”

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım “2024 yılı 2. sürgünü yaş çay alım sürecinde yaşamış olduğumuz tüm yoğunluğa rağmen, siz değerli üreticilerimizi korumak ve alın teri olan ürünlerinizi garanti altına alabilmek adına, tarihimizde ilk kez 3. sürgünde konvansiyonel çayda kotayı dekar başına 600 kg’dan 750 kg’a, organik çayda ise dekar başına 400 kg’dan 500 kg’a çıkarmış bulunmaktayız. Ancak bazı basın kaynaklarında ve bunlara bağlı kimi hesaplardan bu konu ile alakalı bizim paylaşımımız olmayan ve yanıltıcı şekilde bilgi paylaşıldığı gözlemlenmiştir. Söz konusu paylaşımlara itibar edilmemesi ve bu konularla alakalı olarak yalnızca Kurumumuz tarafından yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması hususunu bilgilerinize sunarız” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE