• 25 Kasım 2024 Pazartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Kasım 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ÇAYSAN’DA YÜZDE 20 ZAM SEVİNCİ

Çaykur’un yüzde 48 hissesi bulunduğu Çaysan A.Ş. ile Öz Gıda İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Buna göre Çaysan’da çalışan 40 dolayında işçinin ücret ve sosyal haklarında 2 yıl için yüzde 20’leri bulan artış sağlandı.

ÇAYSAN’DA YÜZDE 20 ZAM SEVİNCİ

. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada iş yerlerinin bir aile gibi düşünülmesi gerektiğini belirterek “Aile içinde herkes bir şey ister. Ama sonuçta o ailenin bir bütçesi vardır. Herkes oradan bir şey ister. İstenen şeylerin o bütçenin verebileceği seviyede olması lazım ki o ailede huzursuzluk olmasın. Aile bütçesi sarsılmasın. Borçlanmalara ve dolayısıyla gelecekte bir takım krizlere girilmesin. İş yerlerinde de bu anlayış içerisinde iş yerinin devamının esası temelinde toplu sözleşmeler yapılırsa o iş yerleri uzun süreli bütün çalışanlarına ekmek vermeye devam eder. İş yeri ayakta kalır. Yumurtlayan tavuğu kesmemiş yaşatmış oluruz. Böylece devamlı ondan yumurta almış oluruz. Asıl olan o tavuğu yaşatmaktır.” dedi.

İyidere'deki Çaysan'a ait fabrikada gerçekleştirilen imza törenine, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Çaysan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Şenkaya, Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, Başkan Yardımcısı Habib Çakır ile yetkililer katıldı.

ŞENKAYA: MUTABAKATA VARDIK

Çaysan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Şenkaya, toplu iş sözleşmesinde yaptığı konuşmada “Bugün önemli bir gün. Bugün şirketimiz ile sendikamız arasında 2017-2018 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalanıyor. Bu toplu iş sözleşmesinde taraflar olarak mutabakat sağladık.” dedi.

KARADAĞ: YÜZDE 20’LERİ AŞAN ARTIŞ SAĞLANDI

Burada konuşan Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, toplu iş sözleşmesinde iki tarafında anlaştığını belirterek “Birinci yıl için saat ücretine yüzde 11, sosyal yardımlarda yüzde 13’ü bulan oranlarda, ikinci yıl için yüzde 3.5+3.5 olmak üzere toplamda 2 yıl için yapılan anlaşma ile yüzde 20’nin üzerinde artış sağlandı. Sendikacılığın tanımında işçilerin hak ve menfaatlerini koruyan aynı zamanda iş yerinin de hak ve menfaatlerini koruyup kollama tanımı vardır. Biz bu ilke ve anlayışla sendikacılığımıza devam ediyoruz. Bizim için asıl olan iş yerinin devamıdır. Sendika yöneticileri ve şirket yöneticileri zamanla değişebilir ama emekçi kardeşlerimiz işyerinin asıl sahipleridir. Eğer iş yerimizin kendi işyerimiz gibi koruyup sahiplenirsek buranın kar etmesinde katkımız olur. Buda bizim yaşa şartlarımıza yansır. İnşallah bundan sonraki dönemde daha iyi hakları aldığımız toplu sözleşme görüşmelerimiz devam edecektir.“ dedi.

SÜTLÜOĞLU: İŞ YERLERİ AİLE GİBİ DÜŞÜNÜLMELİ 

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu imza törenindeki konuşmasında iş yerlerinin bir aile gibi düşünülmesi gerektiğini belirterek “Aile içinde herkes bir şey ister. Ama sonuçta o ailenin bir bütçesi vardır. Herkes oradan bir şey ister. İstenen şeylerin o bütçenin verebileceği seviyede olması lazım ki o ailede huzursuzluk olmasın. Aile bütçesi sarsılmasın. Borçlanmalara ve dolayısıyla gelecekte bir takım krizlere girilmesin. İş yerlerinde de bu anlayış içerisinde iş yerinin devamının esası temelinde toplu sözleşmeler yapılırsa o iş yerleri uzun süreli bütün çalışanlarına ekmek vermeye devam eder. İş yeri ayakta kalır. Yumurtlayan tavuğu kesmemiş yaşatmış oluruz. Böylece devamlı ondan yumurta almış oluruz. Asıl olan o tavuğu yaşatmaktır.” dedi.   

ÇAYSAN’IN ÇAYKUR’A KATKISI BÜYÜK

ÇAYSAN’ın ayakta kalan bölgenin nadir şirket ve tesislerinden biri olduğunu kaydeden Sütlüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bazı sıkıntılar olduğu dönemler oldu ama Çaysan üretimine devam etti. Çaykur, Çaysan ile birlikte çalıştı ve destek oldu. Çaysan’da Çaykur’a destek oldu. Üretimi ile Çaykur’un eksikliklerini tamamladı. Ben Çaykur’a geldikten sonra bu işletmeyi daha aktif çalışma noktasında yönlendirmeye çalıştım. Çok şükür bunu başardık. Yeni makineler aldık. Çaykur’a hem ambalaj olarak hem yetişemediğimiz konularda yine üretim aşamasında dolum olarak Çaysan katkı vermeye başladı ve bu şekilde Pazar taleplerini daha iyi karşılayabilir hale geldik. Çaykur bir devlet kuruluşu. Devlet kuruluşu olduğu için bir makine almamız birkaç yılımızı alıyor. Yatırım programına teklif ediyoruz orada kabul ediliyor yada edilmiyor. Edilmiyorsa alamıyorsunuz. Ediliyorsa bir sonraki yılın programına giriyor ve ihale yaparak makineyi birkaç yılda alabiliyorsunuz. Pazar ihtiyaçlarını çok hızlı bir şekilde karşılamak gerekiyor. Bu kadar uzun bir zaman tahammül yok. Biz bu noktalarda Çaysan’ı ve bize bağlı olan şirketleri daha aktif kullandık.”

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

FABRİKAYI GEZDİ

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYSAN fabrikasını gezerek Çaysan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Şenkaya’dan bilgi aldı.  

 

 

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE