Çayda kaliteyi artirmak için bir taraftan fabrikalarda revizyon, yenileme ve teknolojik çali?malar yapan Çaykur bir yandan da kuru çayin kalitesine direkt etki eden personelini de bu konuda bilgilendiriyor. Daha önce Kuruçay imalat ustalari ile bir toplanti yapan Genel Müdür ?mdat Sütlüo?lu Çaykur tarihinde bir ilke imza atarak çay eksperleri ile bir bilgilendirme ve isti?are toplantisi yapti.
46 ya? çay fabrikasinda görevli tüm ya? çay eksperlerinin katilimiyla Arde?en’de gerçekle?tirilen toplantida Genel Müdür Yardimcisi Yunus Kaldirim yapti?i konu?mada; “Bu toplantimizin amaci daha önceleri biz bu toplantilari fabrikalarimizda yapiyorduk. Şimdi ise tüm alim ekiplerini burada topladik. Alimlarda uygulayaca?imiz esaslarin da yeknesaklik olsun diye toplandik. Tüm alim ekibimizin kurumun ya? yaprak kalitesi ile ilgili politikasinin neler oldu?unu, bunu sa?lamak için nasil davranilmasi gerekti?ini olu?turmak ve bu konularla ilgili fikir birli?i olu?turmak için toplanmi? bulunmaktayiz.” Dedi.
Genel Müdür ?mdat Sütlüo?lu ise; yapti?i konu?mada: “Saniyorum Çaykur tarihinde ilk defa böyle bir toplanti oldu. Bu toplantinin bölgemizde ve ülkemize hayirli olmasini, güzellikler getirmesini cenabi hak’tan niyaz ediyorum. Hepinize ba?arili bir sezon diliyorum, sa?lik ve mutluluk diliyorum ailelerinizle birlikte.
De?erli arkada?lar. Ben bir senedir Çaykur’un ba?indayim. Çaykur’a bölgeme ve insanima hizmet etmek için geldim. Bunu çok açik ve net söylüyorum. Bakanliktan sonra Genel Müdürlük cazip bir görev de?ildir. Gerek makam olarak gerekse maddiyat olarak benim açimdan bir cazibesi yok bu görevin ama benim açimdan çok önemli, benim milletimle, bölgemle, memleketimle ilgili bir konudur çay. Onun için Sayin Ba?bakanimiz onu teklif etti?inde seve seve tereddütsüz kabul ettim. Çok zor bir görev oldu?unu biliyorum. Herkes bir ?ey istiyor. Arkada?lar önce verece?iz. Görevimizi en iyi ?ekilde yapaca?iz. Çali?ti?imiz sektör yapti?imiz i? mevsimlik bir i?tir. Ve bütün dünyada mevsimlik i?lerde çali?anlar mevsim süresinde çali?irlar. Tabi ki 12 ay çali?mak, herkesi çali?tirmak, herkesin istedi?i bir ?eydir ama ?artlar buna uygun de?ilse, imkanlar buna elvermiyorsa bunu yapamazsiniz. 12 ay çali?aca?im dedi?iniz kurum batar. Bu sefer mevsimlik de çali?amazsiniz. Çay ziraati da biter hiç çali?amazsiniz. Sezon yakla?ti. Geçen sene bir yil beraber çali?tik. ?yiyi kötüyü daha yakindan görme ?ansimiz oldu. Bu yil bir toplantiyi imalat ustalariyla ve yardimcilariyla yaptik. De?erli arkada?lar çayda kalite ya? çayda ba?liyor. .ayda kalite tabi ki tarlada ba?lar bunu hepimiz biliyoruz. Tabii ki bu günkü konumuz Eksperlik. Sizinle ilgili konulari konu?mak için geldik. Sizler bizi, Çaykur’un gözü, eli, kula?i mesafesindesiniz. Üretici ile temasa geçen onlarla muhatap olan sizlersiniz. Dolayisiyla sizin öneminiz çok fazla. Eksperlik tabi ki çok kolay bir i? de?il biliyoruz. Yani siz de özenilen bir mesle?i yapiyorsunuz. Di?er arkada?larinizin yapmak isteyip de yapamadi?i bir i?i yapiyorsunuz. Önce elinizdekinin de?erini bilmemiz lazim. Nasil ki çayin de?erini yeteri kadar bilmiyorsak çaya yan gözle bakiyorsak sevgi ile bakmiyorsak mesle?imize de haksizlik yapiyoruz bu hatirlatmak isterim.
Çayda e?er sürdürülebilirli?i sa?layabilmek hedefimiz ise o zaman mutlaka kaliteyi tutturmamiz lazim. Ben bunun üzerinde çok duruyorum. ??te bu i?in en kritik yerinde siz varsiniz. Vatanda?la önce diyaloglarimizi iyi tutaca?iz, anlataca?iz neden iyi çay istedi?imizi anlataca?iz kendilerine. Dedi?im gibi biz sizleri de dinlemek istedik ve ayni zamanda sezonun ba?inda i?in ciddiyetini kurumun ba?indaki ki?i olarak ben size söylemek istedim.
Bu sene kaliteden taviz vermeyece?iz. Alaca?imiz çay evsafina uygun olacak ve çayi kaliteli bir ?ekilde i?leyece?iz. Üreticiye de tüketiciye de en kaliteli ?ekilde sunaca?iz. Hedefimiz Çaykur’ u ve çayimizi bir dünya markasi yapmaktir.
Ayni zamanda dünya pazarlarina açilmak ve buradan da sesimizi duyurmak bayra?imizi dalgalandirmaktir. Bunu da ancak kaliteli çayla yapabiliriz. Hep beraber in?allah bu sezonu çok güzel geçirece?imize inaniyorum.”