ÇAYKUR, ekonomik ömrünü tamamlami? Çayliklarin yenilenmesi projesi kapsaminda sürdürdü?ü verimli çay tiplerinin yeti?tirilmesi ve çayin çe?itlendirilmesi kapsaminda farkli projelerle ilgili ara?tirmalarina kendi bünyesinde bulunan Çay Ara?tirma Enstitüsü Müdürlü?ü laboratuarlarinda devam ederken ayni zamanda dünyada bu konuda çali?ma yapan di?er ülkelerdeki ara?tirma enstitüleri ile de i?birli?ine giderek kar?ilikli bilgi ali?veri?inde bulunuyor.
Bu kapsamda Gürcistan’a teknik inceleme gezisi düzenleyen ÇAYKUR heyeti; burada Gürcistan Çay Enstitüsüne ba?li Kobuleti, Kutaisi ve Khoni bölgelerindeki instant çay, granül çay ile ye?il çay tesislerinde incelemeler yapti.
ÇAYKUR Genel Müdürü ?mdat SÜTLÜOĞLU, Genel Müdür Yardimcisi, Daire Ba?kanlari ve Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Ara?tirma Müdürlü?ü personellerinden olu?an bir heyetle Gürcistan’da incelemelerde bulundular.
Genel Müdür ?mdat SÜTLÜOĞLU Gürcistan Çay Ara?tirma Enstitüsü ile i?birli?i yapma karari aldiklarini belirterek; “Gürcistan Çay Ara?tirma Enstitüsü ile i?birli?i yaparak kar?ilikli olarak ortak çali?ma prensip karari aldik. Bu kapsamda geli?imini tamamlami? verimli çay tiplerini inceledik. Şu anda Gürcistan’da halen 14 tür ve bunlarin her birinin 10 alt türü mevcut. Yapaca?imiz çali?malarla bize en uygun olan tipleri belirleyece?iz. Ayrica instant çay, ye?il çay ve siyah çay ile ilgili kar?ilikli teknoloji ve bilgi ali?veri?inde bulunaca?iz.” Dedi.