Tufan KULELİ
RİZE: Gurbetçilerin bölgeye akın etmeye başlaması ile birlikte değirmenler fazla mesai etmeye başladı.
Yeni çay sezonu öncesinde gurbetçilerin bölgeye gelmeye başlamasının ardından kültürünü yaşatmak isteyen Rizeliler evlerinde mısır unlu muhlama, vurma lahana, mısır ekmeği ve mısır unundan çeşitli yiyecekler yapmaya başladılar.
Şehir merkezi ve mahallelerde oturan vatandaşlar mısır ununa büyük ilgi gösterirken şehir merkezinde ki değirmenlerde ilgi görmeye başladı.
Orta cami altında iş yeri bulunan Bahtiyar Kaya mısır unu her zaman bölge halkının önem verdiği bir gıda maddesi, şu an mısır öğütmeye devam ediyoruz, yaz aylarında işimiz iki kat daha fazla artar, kendi bağ ve bahçesinde mısır üretenler mısırlarını öğüterek gurbetteki evlerinin yollarını tutarlar” dedi.
Bahtiyar Kaya “ Köylerdeki vatandaşlarımız köylerden getirdikleri mısırlarını bize bırakarak bir saat sonra almakta, mısır unu her zaman ilgi görüyor, gurbetçilerimiz ayrı ilgi gösteriyor” dedi.