Tufan KULELİ
Yaz sezonunu Çay ve Tarım arazilerinde geçiren Rizeliler Kış sezonunda kendilerine uğraş buluyorlar.
Baharın gelmesi ile birlikte tarım arazileri ve çay bahçelerine giren Rizeli kadınlar Ekim ayına kadar bir yandan bağ. Bahçe ve çay hasadı yaparken, Ekim ayı sonunda Çay tarımı ve bağ bahçelerin hasadı sonrasında Kış sezon Hazırlılarına başlayarak, Kışlık odun ve yiyecek stoklamaya başlıyorlar.
Konserve. Turşu ve çeşitli yiyecek stoklayan bölge halkı, Yaz ayında ürettikleri Mısır ı kurutmalarının ardından taş değirmenlerin yolunu tutuyorlar.
DEĞİRMENLERE SIRA ALIYORLAR
Bölge halkı ellerinde bulunan mısır ı una çevirmek için değirmenlerde sıra alıyorlar. Değirmen girişine asılı listeye ismini yazan kadınlar, işlemin ardından isimlerini siliyorlar. Elde ettikleri un ile Mısır ekmeği ve çeşitli yöresel yiyecek yapıyorlar.