R?ZE: Unutulmu? Lezzetler Haftasinda Rize Dedeman Otel Osmanli mutfa?indan çe?itli yemekleri seçkin davetlilere sundu.
Rize Dedeman Otel tarafindan “ Unutulmu? Lezzetler Haftasi” nedeniyle Osmanli mutfa?inin vaz geçilmez lezzetleri hazirlandi.
Dedeman otel usta a?çisi Gürcan Tunçer in hazirladi?i Osmanli sofrasinda 18 inci Yüz Yila ait menü de Bu?dayli balik çorbasi, Mastabe, Fistikli lor salatasi, Fasulye Salata, Kestaneli Bulgur pilavi, Mahmudiye ile Şirvani” nin tarifleri arasinda yer alan bol meyveli Terkib-i çe?idiyye, ile 15 inci yüz yilda saray mutfa?inin me?hur tatlilarindan kayma?i ile ünlü “ Helva- i Hakani” di?er ismiyle Helvalarin Hakani üç farkli ün çe?idiyle hazirlaniyor.
Menüde 19 Yüz yil döneminin vazgeçilmez kaymakli kayisi tatlisi da yer aldi.
17 ve 18 Yüz yilan saray mutfa?i Rize Dedeman Otel de bir hafta halkin hizmetine sunulaca?ini söyleyen Otelin usta a?çisi Gürcan Tunçer “ Tüm çe?itler do?al ve organik ürünlerden yapildi, uzun ara?tirmalar sonucu Osmanli mutfa?ina ula?tik ve tüm çe?itleri Osmanli dönemine uygun ?ekilde hazirladim” dedi.
Gürcan Tunçer do?al lezzetleri olan Osmanli mutfa?inda çe?itli yemeklerin tariflerini tarihi kitaplardan aldiklarini ve ona göre hazirladiklarini söyleyerek” Osmanli sofrasi zengindi, bu zenginli?i bir hafta boyunca Otelimizde sergileyece?iz” dedi.