-iki değirmen ile vatandaşlara hizmet veren Ahmet Kaya “ Bu aylarda değirmenlerin ikisi de dolu, 12 inci aya kadar işler iyi ve vatandaşlar oldukça ilgi gösteriyorlar, organik mısır dönüşümü var ve vatandaşlarımız Mısırlarını getirerek un yapıp dönüyorlar” dedi.
Mustafa BAYRAK
RİZE: Yaz aylarında Rize’ye başlayan göç ile birlikte doğal mısır unu yaptırmak isteyen Rizeliler değirmenden randevu alıyorlar.
Rize Çarşı Mahallesi Orta Cami altında iki değirmeni ile vatandaşlara hizmet veren Ahmet Kaya yaz aylarında işlerinin yoğun olduğunu ve iki değirmeninde boş kalmadığını belirtiyor. Tarihe imza atan değirmenlerin birçok yerde kaldırıldığını belirten Ahmet Kaya “ Yaz aylarında işlerimiz yoğun, Aralık sonuna kadar tam tempo çalışıyoruz. Köylerden veya mahallelerden vatandaşlar mısırlarını getiriyor. Bir değirmen günde 200 kilo kadar un öğütebiliyor. İki değirmen ile 400 kilo un yapabiliyoruz” dedi.
İlgi büyük
Organik un a ilginin büyük olduğunu belirten Ahmet Kaya “ Mısır ekmeği sevenler ve unu çeşitli gıda maddelerinde kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Daha çok orta yaş ve üstü insanlar bize geliyorlar. Ucuz fiyata mısırlarını un haline getirip kendilerine veriyoruz. Bizim yaptığımız da turizm hizmetidir” dedi.