RİZE: 2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde verilen ilk ara tatilde Bahçeşehir Koleji Rize Kampüsü ‘Öğretmeye ve Öğrenmeye Devam Ediyoruz.’ mottosu ile öğretmen eğitimi seminerlerine devam etti. Bu kapsamda Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Kemal Suher ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Şafak Şahin tarafından Bahçeşehir Koleji Rize kampüsü öğretmenlerine konferans salonunda seminer verildi.
“Etkili İletişim ve Etkili Sınıf Yönetimi” konulu seminerde öğretmenlerimize yeni nesil öğrencilere sınıf yönetiminde nasıl iletişim kurulması gerektiği, iletişim ağlarını nasıl genişletebilecekleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.
İletişim becerilerimizin kapsamını ve sınıf yönetimi üzerinde nasıl kullanabilecekleri hakkında konuşma yapan Prof. Dr. H. Kemal Suher, İletişim kanallarının açık tutulmasından ve kalıpların kırılması gerekliliğinden bahsederken beynimizdeki iletişim algılarının yenilenmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Suher, sağlıklı iletişim kurulmasında mutlaka duygusal bağ kurulmasının, öğrencilerimizin ve hayatımızdaki sevginin, iletişim üzerindeki etkisi üzerinde durdu.
Sınıf yönetimindeki iletişim değişimini 3 ana temel başlık üzerine oturtan Prof. Dr. H. Kemal Suher; Dünyanın değişimini sosyolojik olarak temel sebebinin hayatımızdaki dijital yapı olduğunu belirterek, Dünya’nın değişim karşısında etkin bir iletişimle durulabileceğini ve hangi mesleği yaparsanız yapın eğer öğretmenseniz iletişimi kullanmada herkesten daha duyarlı ve güçlü olunması gerektiğini vurguladı.
Etkin iletişimin nasıl kullanılması gerektiğini Bahçeşehir Koleji Rize Kampüsü öğretmenlerine aktaran Prof. Dr. H. Kemal Suher, önceliğin yalan haberle doğru bilginin ayrıştırılmasını ve sosyal medya ve günümüz iletişim ağının duygusal etkileme ile yönetildiğini söyledi. Dünya Vatandaşı Olmak için alışkanlıkların değiştirilerek rutin paradigmadan çıkılmasını ve etkili iletişim de de olabildiğince fazla pencereden bakabilme becerisinin geliştirilmesinin gerekliliğini öne çıkardı. Seminer kapsamında, Prof. Dr. H. Kemal SUHER yeni hayat düzenin iletişim becerileri kullanılırken dijitalize olmanın varoluşsal bir düzen olduğu konusunda fikir alışverişinde bulundu.