• 18 Ekim 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    18 Ekim 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TAMAMLANDI

-Rize Milli eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi il genelinde 57 bin 941 öğrencinin eğitim ve öğretim yılını tamamladığını söyledi.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TAMAMLANDI

Esin BAYRAK

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı tüm okullarda düzenlenen karne dağıtımı ile sona erdi.

     Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de tamamlanan eğitim yılı nedeniyle 34 okul öncesi kurumunda 7123 öğrenci, 88 ilkokulda 16867 öğrenci, 86 ortaokulda 16438 öğrenci, 76 lisede 17513 öğrenci olmak üzere 57 bin 941 öğrenci karne alarak tatile girdi.

     Rize Milli eğitim müdürü Yusuf Tüfekçi eğitim ve öğretim yılında birçok etkinliğe katıldıklarını belirterek Misafirim var Rize projesi kapsamında ilimiz genelinde 7742 öğrencimizin evi ziyaret edildi. Genç Yazarlar ve Şairler Kulübü projesi kapsamında yıl boyunca müdürlüğümüz kitaplığına 13 farklı okulumuzdan 5 i bireysel olmak üzere 15 kitap kazandırıldı. Okuryazar buluşmaları projemiz kapsamında 13 yazarımız düzenlenen söyleşi v imza günleri ile öğrencilerimiz ile buluşma sağlandı. Yıl içinde öğrencilerimizin yazdığı eserlerden oluşan Puli Edebiyat dergisi çıkarılırken öğretmenlerimizin kaleme aldığı eserlerden oluşan Eğitim/ kültür/sanat alanında hazırlanan Yegane dergimiz önümüzdeki günlerde okurları ile buluşacak” dedi.

       “Öğretmenlerimiz ile bir araya geldik”

Rize Milli eğitim müdürü Yusuf Tüfekçi “ Eğitimde kalbe gidiyoruz projesi kapsamında 11 ilçemizde görev yapan 2613 öğretmenimiz ile bir araya gelirken merkez ilçede 92 okulda öğretmenler odası buluşması gerçekleştirdik. Sohbet makamı projemiz kapsamında 9 buluşmada 45 öğretmenimiz ile makamda bir araya geldik. Sosyal okul projemiz kapsamında 284 okulumuz aktif olurken 6 okulumuz kendi kategorisinde yapılan incelemeler sonucu birinci seçildi. Projede etkin görev alan 74 öğretmenimiz başarı belgesi ile ödüllendirildi. Eğitim ve spor iş birliği kapsamında okullarımızda en az 2 branş tescili ile kurulan 144 spor kulübünde sporu tabana yaymak ve bireysel yeteneklerin erken yaşta keşfedilmesini sağlamak amasıyla spor etkinlikleri yapıldı” dedi.

       “Sporu tabana yaydık”

Rize Milli eğitim müdürü yıl içinde 6460 lisanslı sporcuya ulaştıklarını belirterek “ okullarımız 11 i ulusal olmak üzere 239 organizasyona katılarak 12 ikincilik ve üçüncülük olmak üzere 10 u Türkiye birinciliği ve 22 Türkiye derecesi elde ettiler. Bunun yanında yerel ve ulusal düzeyde düzenlenen Resim, Şiir, Kompozisyon, Slogan, Afis, sıfır atık gibi çeşitli alanlarda yapılan sanatsal ve sportif yarışmalarda birçok öğrencimiz Türkiye derecesi elde etmiştir” dedi.

        “Eğitim hiç bitmez”

Çocukların karne tatiline girilmesi ile birlikte tatile girmediklerini belirterek “ Artık burada iş velilerimize düşmekte. Çocuklarımızı bağımlılıklara karşı korumak zorundayız. Yaz aylarında onları kitaplarla buluşturup eğitimlerini sıcak tutmamız gerekiyor” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE