İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ekiplerince, Rize de faaliyette bulunan işletmelerde hijyen koşulları, iş yerlerinin temizliği ve mevzuata uygunluğu incelendi.
Rize Tarım ve Orman il müdürlüğü Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 22.11.2019 tarihli Denetim Seferliği konulu yazısına istinaden Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması yönünde 25.11.2019 - 30.11.2019 tarihleri arasında denetim seferberliği başlatılmış olup bu kapsamda tüm gıda kontrol görevlilerimizce denetimler gerçekleştirildi.
Tarım il müdürlüğünden verilen bilgiye göre 2019 yılında Rize'de toplam 2680 adet gıda işletmesi bulunmakta. Bugüne kadar gıda kontrol görevlilerince 3473 adet denetim yapılarak 1161 adet numune alındı.
Açıklamada “Denetim Seferberliğinde; Et ve Et Ürünleri Üreten İşletmeler, Süt ve Süt Ürünleri Üreten İşletmeler, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri ile Unlu Mamul Üreten İşletmeler, Kasap ve Şarküteri ile Bakkal, Market, Büfe vb İşyerleri, Okul Kantinleri ve Yemekhaneleri ve Lokanta-Restoran, Dönerci, Fast-food vb. Toplu Tüketim Yerlerinin denetimleri yapılacak olup, numuneler alınacaktır. Türkiye'de bir ilk olan ürün bazlı gıda denetimi 1 hafta boyunca ülkemiz genelindeki birçok işletmede yapılacaktır. Yapılan denetimlerde ve alınan numunelerin analiz sonuçlarında herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda cezai işlem uygulanacaktır” denildi,