Rize`de ilk kez yapilan ve Türkiye’de de öncü olan Rize Firincilar Odasinin düzenlemi? oldu?u "Hijyen E?itimi" konulu seminere yakla?ik 150 ki?i katildi. E?itim, Rize Esnaf Odalari Merkezi E?itim Salonu’nda yapildi. Yedi saat süren e?itimde, konu?ma ve sunum, Rize ?l Tarim Müdürlü?ü Gida ve Kontrol Şube Müdürü Fuat Aksu tarafindan yapildi. Kontrol Şube Müdürü Aksu, i?letmelerdeki temizlik ve hijyenik çali?ma ortamlarinin sa?lanmasi ve da?itim ve sati?larda dikkat edilmesi gereken noktalarda bilgiler verdi. Ayrica katilimcilara dikkat edilmesi gereken hususlari örnekleri ile anlatti. E?itimde görsel sunumlarda kullanildi ve i?letme sahiplerinin sorulari yanitlandi.
Konuyla ilgili bir açiklama yapan Rize Firincilar Odasi Ba?kani Refik Kumbasar; ‘’Türkiye ` de ilk kez gerçekle?tirilen bir organizasyonla, firinci esnafimiza hijyen e?itimi verdik. Amacimiz, firinlarimizda sa?likli bir ortamda ekmek üretimi gerçekle?tirmektir. Rize firincilar odasi olarak halkimizin sa?li?ina oldukça önem vermekteyiz. Bu e?itimin amaci, halkimiza daha temiz ve hijyenik bir ortamda üretilen, temel gida maddemiz olan ekme?in kaliteli bir i? sahasi aracili?iyla sunmaktir. Burada e?itimimize katilan meslekta?larimiza, hassasiyetlerinden dolayi çok te?ekkür ediyorum. Bu e?itimlerimiz belli periyotlar halinde devam edecektir. ?l Tarim Müdürlü?ümüz, Türkiye Firincilar Federasyonu ve Rize Firincilar Odasinin destekleriyle yapaca?imiz bu e?itimlerimizle meslekta?larimiza daha iyi ve daha do?ru bir i?letme ruhu kazandirmayi amaçliyoruz’’ dedi.
E?itim sonunda yapilan sinav sonrasi 70 puan ve üzeri alan kursiyerlerin sinav sonuçlari belli olduktan kisa süre sonra ba?ari belgelerinin kendilerine verilece?i belirtildi.