-Salih NAVDAR
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Kaymakamlığı, Ardeşen Belediyesi, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası, Karabük Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesinin ortaklığında Rize Gastronomi Çalıştayı Ardeşen’de düzenleniyor.
Etkinliğe Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz Onursal Başkanlık yapacak. Karabük Üniversitesinden Prof. Dr. Nuray Türker Başkanlık, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Doç. Dr. Gülsün Yıldırım da Başkan Yardımcılığı yapıyor.
RTEÜ Ardeşen Turizmcilik Meslek Yüksekokulunda başlayan çalıştayda 5 farklı masa oluşturuldu ve bu masalarda Şehirlerde Tarım Ekonomisi ve Gelişiminde Bölgesel Hareketlilik ve Dünyadaki Durumu, Gastronomide Yöresel Mutfakların Markalaşması ve Sürdürülebilirliği, Yeni Trendleri, Rize’nin GastroEkonomik ve Kültür Değerlerinin Katma Değeri ve Yapılanması, Turizm ve Gastronominin Gelişimde STK ve Medyanın Rolü ve Gastronomik Kalkınma için Konaklama ve Otelcilik Hizmetlerinin Sürdürülebilirliğe Etkisi konuları görüşülecek.