Rize: Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimde, bilinçli gıda tüketicisi olmanın sorumluluk ve farkındalıkları, gıdaların hazırlanması, pişirilmesi, dondurulması, çözdürülmesi, sıcaklık ve soğuk kontrolü yapılması, gıdanın servisi, satışı, tüketimi, gıda ile temas eden madde ve malzemelerin gıdaya uygunluğu, temizlik ile hijyen arasındaki fark, gıdaların etiketlenmesi, gıdaların son tüketim tarihi, ve ALO Gıda 174 hattı konuları anlatılarak öğrencilerin bilinçlendirilmesi sağlandı.
Öğrencilerin aktif katılımının olduğu eğitimlerde gıda maddeleri satın alırken dikkat edilmesi gerekenler, gıda maddeleri tüketimi, beslenme alışkanlıklarımızda dikkat etmemiz gereken hususlar, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri gibi konular anlatıldı. Yıl içerişinde faaliyetlerimize diğer okullarda da yapılacak olan eğitimlerle devam edileceği bildirildi.