RİZE: Bu gün öğlen saatleri sonrası başlayan sağanak yağış nedeniyle Veliköy deresi taştı ve çevredeki binalardan bazıları boşaltıldı.
Öğlen sonrası Rize de ektili olan Sağanak yağış nedeniyle Gündoğdu da etkili oldu, Veliköy deresinin taşması sonucu dere üzerinde bulunan 2 bina güvenlik nedeniyle boşaltıldı. Veliköy yolu üzerinde seyir halinde bulunan bir araç heyelanın geldiğini görmesi üzerine araç sürücüsü aracı terk etti.
Sağanak yağış ve veliköy deresinin taşması sonucu Veliköy yolu bir süre trafiğe kapatıldı. Gündoğdu halkı korkulu anlar yaşadığı yağış anında evlerini boşaltarak güvenli yerlere kaçtılar.
Tarih korkuttu
Gündoğdu beldesinde daha önce meydana gelen heyelan ve sel felaketinde çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmişti. Tarihin tekerrür ettiğini düşünen vatandaşlar daha önce akşam saatlerinde yakalandıkları sağanak yağışta tedbirlerini alamadan sel ve heyelana mağdur kalmışlardı.
Tarihte korkulu anlar yaşayan Gündoğdu halkı sağanak yağışlarla birlikte güvenli bölgeleri seçtiler. Bunun yanı sıra Gündoğdu – Çayeli yolunda bir araç yolda kalarak yardım istedi, Gündoğdu beldesinde menfezlerin tıkanması sonucu ekipler erken davranarak menfezleri boşaltıp olası bir facianın önüne geçtiler.