• 02 Nisan 2025 Çarşamba
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    2 Nisan 2025 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

HAVA AÇINCA ÜRETİCİ ÇAY BAHÇESİNE GİRDİ

4 Sürgün alımlarını sürdüren Özel sektörler hasadı yapılan çaydan memnun olduklarını ve kaliteli ürün çıktığını söylediler.

HAVA AÇINCA ÜRETİCİ ÇAY BAHÇESİNE GİRDİ

3 Sürgünün ardından 4 sürgün yaş çay hasadına başlayan Çay üreticileri rekoltenin düşük olduğunu ancak ek gelir için çay bahçesine girdiklerini söylediler.

       3 Sürgün alımlarının tamamlanması ile birlikte Çaykur ile birlikte birçok özel sektör sezonu kapatırken bazı özel sektörler ise yaş çay alımlarına devam ediyorlar. Sahil kesimleri ile sahile yakın kesimlerde 4 sürgün yaş çay hasadı yapan çay üreticileri verimin diğer sürgün dönemlerine oranla düşük olduğunu ancak kazançlı olduğunu belirttiler.

     FİYAT YÜKSELDİ

4 Sürgünün kaliteli ürün olması ile birlikte yaş çay alımı yapan özel sektörler 15.30 ile 17 TL arasında kilo başı yaş çay alımı yapıyorlar. Bazı özel sektörler peşin para 16 TL kantarda yaş çay alımı yaparken Aralık ödemeli ise 17 TL den yaş çay alımı yapıyorlar. 2 ve 3 sürgün döneminde taban fiyat 13 TL ye kadar düşmüştü.

        ÜRETİCİ MENNUN

Çay bahçelerine giren Çay üreticileri ise 4 sürgünün düşük rekoltede olmasına rağmen çay bahçelerindeki verimden memnun olduklarını topladıkları yaş çayları peşin paraya verdiklerini belirterek “ Kış mevsimine girmeden topladığımız çaylar ek gelir olarak bize dönüyor” dediler.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE