• 08 Eylül 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    8 Eylül 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“ HUKUKİ MÜCADELEMİZ YENİ BAŞLIYOR”

-Avukat Şükrü Bülbül eşinin hemşire olarak çalıştığı hastanede eşine oyunlar oynandığını belirterek “ Eşime kurulan tuzağı bozacağım, nöbete gittiği halde gitmemiş gibi gösterenler, Evde Sağlık Biriminde nöbetlere gittiğini ifadelerinde belirtmesine karşın, güya evde sağlık biriminde hiç nöbet tutmadığı şeklinde ifadesi olduğu bahanesiyle evrak uyduranlar bunun bedelini adalet karşısında ödeyecekler” dedi.

“ HUKUKİ MÜCADELEMİZ YENİ BAŞLIYOR”

  Mustafa BAYRAK

Rize Sağlık İl müdürlüğü bünyesinde Evde sağlık hizmetleri servisinde çalışan eşinin yetişkin acil biriminde gece nöbeti olmamasına rağmen ( Yetişkin acilde gece nöbeti olmadığı Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimlik resmi yazılarında belirtilmekte) ilgili kişinin eşine çeşitli oyunlar kurarak, yetişkin acil biriminde nöbeti olduğu bahanesiyle eşinden paralar aldığını bunu belgelerle ispat ettiklerini belirterek gerekli hukuki süreci sürdürdüklerini belirten Avukat Şükrü Bülbül oyunu bozacaklarını söyledi.

       “EŞİMDEN HAKSIZ PARALAR ALINDI”

     Eşinin 17 yıllık hemşire olduğunu belirten Avukat Şükrü Bülbül “ Eşim evde sağlık hizmetleri biriminde çalışıyor. Burada farklı bir birim olan yetişkin acil biriminde nöbeti olmadığı halde nöbetin var denilerek kendisi yerine nöbet değişim kurallarına uyulduğu iddia edilerek eşinden haksız paralar alan kişi var. Diğer taraftan Eşim Evde Sağlık Biriminde görevli idi. Kendisine bildirilen nöbetleri tuttuğu halde, hakkında tutulan raporlarda eşinin evde sağlık biriminde nöbete gitmediği belirtilmiş. Güya eşinin “ hiç evde sağlık biriminde nöbet tutmadığı şeklinde ifadesi olduğu” bu nedenle de adına fazlalık ödeme çıkmasına sebebiyet verdiği şeklinde iftira dolu isnatlar ile muhatap edildiği, tuttuğu tüm nöbetlere ait paralar Başhekimlik yazısıyla geri alındığı ve nöbetleri tuttuğu halde nöbetlere gitmemiş gibi gösterilerek, olayda mağdur edildiği halde, suçlu gibi itham edilerek çok ağır ceza alması için uğraşılmıştır. Ancak durum öyle değil. Eşim 2022 29 Ekim ve 2023 Şubat ayından bulunduğu birimden görevinden haksız bir şekilde başka birime alındığı 2023 Eylül ayına kadar tüm nöbetlerini tutmuştur. Özellikle 2023 Mayıs sonuna kadar ki nöbetleri iptal edilerek (20 nöbete tekabül etmekte) görevinden alınması içinde iftira dolu bir uğraşı içine girildiğinden şüpheleniyoruz. Oysaki nöbetlere gittiği hem şoför defterlerinde kayıtlı hem de evde sağlık birimi nöbet takip sisteminde de tek hemşire olarak göreve gittiği bellidir. Sadece 25 Şubat ta ki nöbet listesinde 3 hemşire yazılmış, bu günkü nöbete de eşinin gittiği şoför defterlerinde resmi evraklarda sabit olduğu halde, yine eşinin nöbete gitmeyen kişi olarak itham edildiği, diğer nöbetlerine de gittiği sabit olduğu halde hukuka aykırı işlemi yaptıklarını dile getirdi. Eşinin görevli olduğu birimde, yetki verilmiş kişilerin usulsüzlükler yaptıklarını, bu usulsüzlüklerine eşim gibi birçok kişiyi alet etmeye çalıştıklarını, eşimin bu usulsüzlüğe karşı çıkması nedeniyle, hakkında usulsüz dosya hazırladıklarını dile getiren Av. Şükrü Bülbül, Eşim Devletin resmi arabası ile nöbetlerine gitmiş, resmi olarak kayıtlıdır. İstenirse tüm personelin telefon numaraları alınarak baz istasyonu kayıtları HTS kayıtları istensin. Bakalım gerçekte kim nöbete gitmiş kim gitmemiş ortaya çıksın. Gözümün içine bakarak, eşimin nöbete gitmediği iftirası atanlar, yuvamın yıkılmasına da sebebiyet vereceklerdi. Hastanenin resmi arabası ile hastaların evine giderek görevini eda ettiği, zor durumda olan hastalara bir evlat gibi müdahale ederek, yaşlı ve bakıma muhtaç hastalara tüm titizlikle mücadele ettiği halde, tuttuğu nöbetlerin paraları eşimden haksız bir şekilde alınmış bir de üstüne üstlük suçlu ilan edilmiştir. Burada gerçek usulsüzlükleri kapatmak için bu iftiranın atılmasındaki ahlaki gerekçeyi sorguluyoruz. Eşim nöbetlerine gittiği halde gitmedi iftirası yuvanın yıkılmasına sebebiyettir, bunun hesabını verecekler” dedi.

       “OYUNU BOZACAĞIM”

Sağlık Müdürlüğünden olaylarla ilgili suçlu arandığını belirten Av. Şükrü Bülbül “ Günah keçileri “ seçiliyor. Kendi usulsüzlükleri ile yüzleşemeyenler, masumların gölgesinde kusur arıyor. Onlara karşı mücadelem devam edecek, herkes yaptıklarının bedelini ödeyecektir. Adalet karşısında kimin ne halt işlediği ortaya çıkacaktır” dedi.

         “ASISTANLARA TUTMADIKLARI NOBET PARASI ÖDENDİ”

Bülbül açıklamasında Asistan doktorların nöbet listeleri nerede. Evde Sağlık Biriminde nöbete gittiklerini söyleyen asistan doktorların, Evde Sağlık Biriminde nöbet parası adı altında aldıkları paranın karşılığında hangi nöbete gitmişlerdir araştırılmalıdır. Baz istasyonu kayıtlarının alınması gereklidir. Maaşlarına ilişkin açıklamalı bilgiler istenmelidir. Eşim banka hesap ekstresini sunmuştur. İlgili personelin ve asistan doktorların hesap ekstreleri neden dosyaya sunulmuyor. Nöbetlere gitmeyen onca personel varken görevine giden, görevine âşık biri olan eşime neden bu iftira atılıyor. Bunun peşini bırakmayacağını söyleyen Av. Şükrü Bülbül, bu hukuksuzluğun sonuna kadar gideceğini belirtti. Usulsüz soruşturmaya izin istenmesi kararına karşı Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru yaptığını açıklayan Av. Şükrü Bülbül, toplamda 50 bin TL civarı masraf yapmak zorunda kaldığını belirtti. Bülbül kim sorumlu ise bedelini ödeyecek dedi

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE