Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte çay bahçeleri filizlenmeye başlamasının ardından bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava çay bahçelerinin yanmasına neden oldu.
Çay bahçelerinin Nisan ayında başlayan filizlenmesi ile birlikte 11 Nisan tarihinde bölgede ve yurdumuzda etkili olan kar yağışı ve soğuk hava Rize’de çay üreticisini de vurdu.
Çay bahçelerinin filizlenmesi ile birlikte soğuk ve kar yağışı çay filizlerinin yanmasına neden oldu, Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan üreticilerin büyük bir zarara uğradığını belirterek “ Bölgede tüm ziraat odaları olarak çay bahçelerinde incelemelerde bulunarak rapor haline getireceğiz, sadece Çay değil, Fındık bahçeleri ve çiçek açan tüm meyveler yandı” dedi.
“ZARAR BÜYÜK”
Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan Nisan ayı ile birlikte birçok üreticinin erken davranarak çay bahçelerine gübre verdiğini belirterek “ Çay bitkisini besleyecek olan Azotlu gübre verilmesi ile birlikte kar yağışı ve soğuk hava çay bahçelerinin ve fidanlarının yanmasına neden oldu, birinci sürgün bu aşamada gecikecek, üretici büyük bir zarara uğradı, ziraat odalarımız ile birlikte bölgelerimizde incelemelerimizi yapıyoruz” dedi.