Osman CAN
22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında Türkiye birinciliği ödülü, Rize Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu Yazarlık Kulübü öğrencisi Sabri Balcı'ya verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı ödül töreninde Sabri Balcı, kaleme aldığı etkileyici kompozisyonuyla büyük beğeni topladı. Suyun hayati önemini ve bilinçli kullanımını vurgulayan Balcı, jüri üyelerinden tam not alarak ülke genelinde büyük bir başarıya imza attı.
Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu, yazarlık alanında elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.
Tören sırasında konuşan Emine Erdoğan, suyun bilinçli kullanımı ve israfın önlenmesi konusunda genç nesillerin duyarlılığının artırılmasının önemine dikkat çekti. Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden Erdoğan, geleceğe dair umut veren bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Sabri Balcı'nın daha önce de farklı yarışmalarda dereceler elde ettiği bilinirken, bu birinciliğin onun yazarlık kariyerine önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu, öğrencilerini desteklemeye ve yeni başarılar kazanmaya devam edecek.