Kurban bayramı nedeniyle sabah erken saatlerde vatandaşların kurban ibadetlerini yerine getirmek için mahalle veya köylerde kurban kesimi yapması üzerine acemi kasaplar yine hastanelere koştu.
Sabahın erken saatlerinde Bayram namazı sonrasında köy ve mahallelerde kendi kurbanlarını kesmeye çalışan bazı vatandaşlar çeşitli yerlerini keserek hastanelere koştu. Rize devlet ve Araştırma hastanesine çok sayıda kişi kurban kesimi sırasında kendini kesmesi sonucu tedavi edildi.
BELEDİYE UYARMIŞTI
Rize Belediyesi tarafından vatandaşlara atılan mesajlarda kurban kesimlerinin çevre temizliği ve şehir merkezinde kirlilik yaratmaması adına Mezbaha nede kesim yaptırmaları gerektiği duyurulmuştu.
Sabahın erken saatlerinde Çiftekavak Mahallesinde Belediye ye ait Mezbaha ne de görevliler tarafından yapılan kesimlere çok sayıda vatandaş kurbanını kestirirken, bazı bölgelerde ise vatandaşların kendi kurbanlarını kestiği gözlendi.