• 19 Nisan 2025 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Nisan 2025 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

Karadeniz in en riskli Şehri RİZE

-Ülke genelinde çeşitli bölgelerde meydana gelen Depremlerde çok sayıda insan hayatını kaybederken 4 üncü dereceden 3 üncü dereceye inen Rize de deprem olması halinde büyük kayıplar verileceği belirtiliyor.

Karadeniz in en riskli Şehri RİZE

     Esin BAYRAK

RİZE: 2020 Yılında ülkemizde çeşitli bölgelerde meydana gelen depremlerde çok sayıda insanımız hayatını kaybederken Karadeniz de deprem olması halinde en çok can kaybının olacağı il Rize seçildi.

    2020 yılında Depremlerin yaşandığı ülkemizde, Malatya, Elazığ, İzmir, Manisa, Bayburt ve Siirt de meydana gelen depremlerle ülkemizde deprem riski artarken, bilim adamları Karadeniz bölgesinin Tiflis, Çayeli ve Anadolu Fay hattında olması nedeniyle Karadeniz bölgesinin risk altında olduğu belirtilmişti.

    Karadeniz sahillerinde en çok dolgu alanı bulunan Rize de yerleşim yerlerinin de dolgu alanı üzerinde olması nedeniyle bölgede en riskli il Rize seçildi.

    İl merkezinde uzmanlar tarafından yapılan incelemelerde sahil dolgu alanı üzerinde bulunan binaların büyük risk taşıdığı belirtilmişti.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE