-İş yerinde oluşturduğu değirmen ile günde 500 kilo dolayında mısır öğüten Ahmet Kaya,“ Son zamanlarda bize ilgi arttı. Artık vatandaş mısır unu yaptırmaya başladı. Bu da bizim işimize yaradı” dedi.
Rize yeni cami altında yöresel ürünler satan ve elektrikli taş değirmen yaptıran Ahmet Kaya son zamanlarda işlerinin arttığını söyledi.
Kaya, “İki değirmenim var ve her gün 500 kilo mısır öğütebiliyorum. Köylerden ve mahallelerden gelen oldukça müşterilerim var. Gurbetçiler daha çok ilgi göstermekte. Rize’ye gelen Rizeliler, dönüşlerinde mısır öğüttürerek mısır unu yaptırıyorlar ve dönüşlerinde getiriyorlar. Bunun yanında köylerden ve mahallelerden gelen oldukça müşterim var. Bu son zamanlarda daha çok arttı ve değirmen boş kalmıyor. İki değirmenim de sürekli çalışmakta” dedi.
Doğala dönüşün arttığını belirten Ahmet Kaya, “İnsanlarımız doğal dönüşüm yaşamakta, eskiden bu kadar değirmen çalışmıyordu. Şimdi ise insanlar daha çok doğal mısır unu yaptırmaya başladı” dedi.