-Babillon Otel Genel Müdürü Tayfun Sancar otel menüsünde Rize kültürüne ağırlık verdiklerini belirterek “ Köylerimizi gezerek yaşlı insanlarla yöresel yemekleri konuştuk ve bunları hayata geçirdik; otelde kültürümüzü yaşatıyoruz” dedi.
Özlem ÇETİN
RİZE: İyidere Babillon Otel Genel Müdürü Tayfun Sancar yöre kültürüne ağırlık verdiklerini ve yöresel yemek çeşitlerini halkın ikramına sunduklarını söyledi.
Tek Bayrak Gazetesi’ni ziyaret eden Babillon Otel Genel Müdürü Tayfun Sancar Rize girişinde tek otel olduklarını ve yöresel yemek çeşitlerine ağırlık verdiklerini belirterek “ Yöremizin yemek kültürü zengin, Köylerimizi gezerek yaşlı insanlarımızdan yemek çeşit tariflerini aldık,. Muhlama, karalahana, hamsili yemek çeşitleri, tatlı, pepeçura, baklava çeşitleri ile pileki de yapılan tüm hamur çeşitleri kültürünü otelimize taşıdık. Piyasanın oldukça altında fiyat ikramlarımız ile yöremizin kültürünü yaşatıyoruz” dedi.
Yeni bir yapılanma gerçekleştirdiklerini belirten Sancar” Yöremizde tek olma özelliğini taşımak istiyoruz. Rize kültürünü seven ve kültürüne sahip çıkan insanlarımızı ağırlamaktan mutluyuz” dedi.
Tek Bayrak Gazetesi Sahibi Mustafa Bayrak ise yörede bulunan Pileki Mağarası’nın yörenin kültürünü yansıttığını belirterek “ Pileki de çok çeşit ürünler yapılmakta. Yörede bunun tek ustası kalmış ve pileki ekmeği ile pileki de yapılan hamsi çeşitleri kültürünüze kültür katacaktır” dedi.