Tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği, beslenme ve gıda için biyoçeşitlilik, yenilebilir yabani bitki türleri hakkında bilgi vermek amacıyla "Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik Projesi" kapsamında kamp etkinliği gerçekleşti.
İlkokul 4. Sınıf Öğrencilerinden 25 öğrencinin katılımıyla Lider Çocuk Tarım Kampı Programında birinci gün Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi gezildi. Burada çocuklara deneme bahçelerindeki seralar ve yetiştirilen meyveler hakkında bilgiler verildi. Laboratuvarlarda gidilerek tohum kültür çalışmaları, meyvelerin pomolojik özelliklerinin ölçümleri gösterildi.
Çocuklar çay fabrikalarını gezdi
Ardından çay fabrikalarına gidilerek burada çayın hangi aşamalardan geçip soframıza geldiği konusunda bilgiler yerinde gösterildi. Makineler hakkında da bilgi veren fabrika yetkilisi tarafından öğrencilere çay ikramında bulunuldu. Ardından Botanik bahçe gezilerek burada satılan ve yetiştirilen çiçek, ağaç ve süs bitkileri tanıtıldı. Kampın ikinci günü Yakup Şanal Toplantı salonunda "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi" hakkında bilgiler verilerek Ülke ve yörede yetişen yenilebilir yabani bitkiler; madımak, mavi yemiş, sunbala, diken ucu, kıyı pancarı, sumak, deli maydanoz, ada lahanası, suteresi, ecibücü, boylu bezelye ve ısırgan tanıtıldı. Bu bitkileri doğru toplamanın, tanımanın ve korumanın yolları anlatıldı. Yapılan sunumlarda bu bitkilerle yapılan yemeklere de örnekler verildi. Yenilebilir besin türleri, yenilebilir bitkilerden faydalanma, yenilebilir türlerin toplanması, doğru bitki, doğru miktar, doğru yer, beslenme durumu, yeterli ve dengeli beslenmede endemik bitkilerin rolü ve biyo kaçakçılık konuları hakkında bilgiler verildi.