• 19 Ekim 2024 Cumartesi
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    19 Ekim 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

MÜCİZE BEBEK YAŞAMA TUTUNDU

-Rize de yaşayan Suzan ve Yunus Emre Çiftinin Trabzon Medikal park Karadeniz hastanesinde 1820 gram olarak dünyaya gelen parmak bebekleri 3,5 ayın ardından yaşama tutundu.

MÜCİZE BEBEK YAŞAMA TUTUNDU

      Mustafa BAYRAK

7 Aylık iken dünyaya gelen ve 1820 gram olarak doğan Hümeyra bebek 4,5 aylık süre sonunda yaşama tutunarak sağlığına kavuştu.

     Anne karnında yaşadığı problemden dolayı Trabzon Medikal Park Karadeniz hastanesinde 7 aylık iken dünyaya gelen ve 1820 gram olarak doğan Hümeyra Çolak 19 gün Trabzon da kaldıktan sonra Sağlık bakanlığı uçağı ile Ankara Etlik hastanesine kaldırılan ve burada 45 gün süre ile entübe edilmesiyle vücudu anne karnındayken su toplayan bebeğin vücudunda ki su alındı. Doğuştan ciğerinde yırtık tespit edilen Hümeyra bebek geçirdiği operasyon ile ciğeri tamir edildi. Kalp yetmezliği de olan bebeğin ailenin ikinci bebeği olduğu belirtildi.

    Anne Suzan Çolak bebeğin erken dünyaya geldiğini belirterek “ Trabzon da doğum yaptım ve bebek parmak kadardı, doktorlar yaşaması mucize dediler. Hiç beklenmedik sağlık sorunları ortaya çıktı, Ankara ya sağlık bakanlığı uçağı ile bebeği getirdik. Burada 45 gün kadar uyutuldu ve sağlık problemleri giderilmeye çalışıldı” dedi.

         BABA “ ÜMİDİ KESMİŞTİK”

Baba Yunus Emre Çolak parmak kadar dünyaya gelen bebeğin birçok sağlık problemleri ile dünyaya geldiğini belirterek “ Hiç beklemediğimiz farklı sağlık problemleri ortaya çıkarak 19 gün Trabzon da yattı ve burada ciğeri yırtıldı. Ardından Sağlık bakanlığı uçağı ile Ankara Etlik hastanesine kaldırıldı.  Yapılan müdahaleler sonucunda entübe edilen bebeğimiz farklı bir tedavi sürecine girmiş olduk.  Bu süreçte bebeğin doktorlarıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde yaşama olasılığının çok az olduğu ve her şeye hazırlıklı olmamız gerektiği bize söylendi.  Bu süreçte 45 gün entübe sürecinde bekleyen bebeğimiz genelde yüz gün yoğun bakımda yaşamla ölüm arasında gidip geldi.  Sonuç olarak 4 buçuk aylık yaşam mücadelesini verdiği hayata tutunma arzusuyla kazanan kızımı bir an olsun yalnız bırakmayan doktorları Prof.Dr. Ayşen Sumru Kavurt, Uzm. Dr. Meltem Aksu‘ya  Uzm.Dr . Savaş Kaan Ünsal, Uzm. Dr. Seray Öztürk çocuk kardiyolojisi Doç.Dr. Mehmet Emre ARI ve yeni doğan yoğun bakım B blok servisi sorumlu hemşire Çiğdem Yılmaz beraberinde,  özverilerden dolayı Fatma Nur Gören, Cansu Cimbar, ve anne uyum servisi sorumlu hemşiresi Ayşegül Perçin bebeğimizi 4,5 ay sonra yaşama döndürdü.

     Çolak sağlık bakanlığı ve Rize Sağlık il müdürüne katkılarından dolayı teşekkür ederek “ Yaşaman denilen ve yaşaması mucize denilen Hümeyra bebeğimiz sağlığına kavuşarak 3,5 kiloya çıktı. Şimdi sağlık durumu çok iyi” dedi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE