Rize: Merkezde psikososyal danışmanlık biriminde; iki psikolog, bir çocuk gelişimcisi ve bir sosyal çalışmacı ile vatandaşa birçok alanda hizmet vermeye devam edecek.
Bu hizmetler kapsamında sağlık personellerine yönelik kronik ruhsal hastalıklar, damgalama ile mücadele ve intihar girişimi önleme farkındalık eğitimleri düzenlendi.
Eğitimlerde bahsedilen konuların yanı sıra psikososyal destek biriminde sunulacak olan hizmetler hakkında sağlık personelleri bilgilendirilerek ihtiyaç duyulması halinde kendilerine ulaşan hasta veya yakınlarının bu merkeze yönlendirilmesi ve gerekli durumlarda riskli görülen vakaların sık takibe alınması gerektiği vurgulandı. Psikososyal destek biriminde; madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, ergen ruh sağlığı, sosyal destek kaynakları, kronik ruhsal hastalıklar, depresyon, çocuk istismarı ve ihmal, stresle başa çıkma, kişisel gelişim ve şiddet vb. konularda ergen ve ailelere yönelik eğitim faaliyetleri düzenlendi.
Eğitimde özellikle intihar şüphesi bulunan kişilerin ve ruhsal hastaların takip ve tedavisinde SHM, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Psikiyatri Uzmanlarının koordineli bir şekilde çalışmasının, hastalıkların seyrinde ve tedavi sürecinde oldukça önemli olduğu belirtilerek, birinci basamakta görev yapana aile hekimleri ve sağlık personellerinin bu tip vakalar üzerinde hassasiyetle durması gerektiğinin altı çizildi.