Esin BAYRAK
RİZE: Rize Belediyesi organizasyonunda gerçekleştirilen Gastro Rize festivalinde halk hem eğlendi hem de kültür ürünlerini beğendi.
Rize Belediyesi öncülüğünde Çay çarşısı yanında hazırlanan 50 stant ve çeşitli ikram yerlerinin yanı sıra verilen konserler beğenildi.
Halkın büyük ilgi gösterdiği sahil parkındaki organizasyonda stantlar ilgi gördü, Çaykur TIR inin yer aldığı sahil parkında yerli ve yabancı vatandaşlara çay ikramında bulunuldu. Zaman zaman uzun kuyrukların oluştuğu Çaykur TİR in da Çaykur un çay ikramı taktirle karşılandı.
Bedava mısır dağıtıldı
Gastro Rize festivalinde Rize Belediyesi tarafından vatandaşlara haşlanmış Mısır ikramında bulunuldu, büyük kazanların yer aldığı Sahil parkında kazanlarda pişirilen mısırlar( Koliva) halka ücretiz olarak dağıtıldı, yine uzun kuyrukların oluştuğu mısır kuyruğunda bine yakın mısır dağıtımı yapıldı. Kuyruğa giren vatandaşlar ikramdan memnun olduklarını belirttiler.
Hamsi çeşitleri ilgi odağı oldu
Gastro Rize festivalinde Sahil parkında yerini alan ve RTEÜ Su ürünleri Fakültesi Avlanma ve işleme bölümü öğretim üyeleri Dr. Emre Çağluk, Fatma Delihasan, Barış Kanak, Yusuf Öğretmen, Ayşe Kara ve Orhan Kobiya tarafından hazırlanan Hamsi çeşitlenmesinde 53 ürün yer aldı.
Dr. Emre Çağlık ve Fatma Delihasan Hamsi den 53 çeşit yemek ürünü elde ettiklerini ve yakın bir tarihte kitap haline getirerek halkın hizmetine sunacaklarını belirterek “ 53 Rize plakası ve bu sayıda yemek çeşidi üretimi yaptık, Hamsi çeşitlenmesi Gastro Rize programında en çok ilgi gören stant oldu, yakın bir tarihte Su ürünleri Fakültesi olarak kitabımız çıkacak ve Kültür merkezinde yer alacak” dediler.