• 08 Eylül 2024 Pazar
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    8 Eylül 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

“ RİZE HER ZAMAN BİZİM ÖNCELİĞİMİZ”

-Atılgan Rize ve Artvin yönetim kurulu başkanı Salih Sami Atılgan otomotiv sektöründe hızlı yükselişimizi kardeşler olarak devam ediyor, yedek parça tedarikinde birçok ülkeyle bağlantımız devam ediyor. Atılgan ailesi olarak Rize her zaman bizim vaz geçilmezimizdir” dedi.

“ RİZE HER ZAMAN BİZİM ÖNCELİĞİMİZ”

Mustafa BAYRAK

Rize ve Artvin Atılgan şirketler topluluğu yönetim kurulu başkanı Salih Sami Atılgan yaptığı kahvaltılı basın toplantısında şirket hakkında bilgilendirme yaptı.

     Rize ve Artvin Atılgan Şirketler topluluğu yönetim kurulu başkanı Salih Sami Atılgan yaptığı açıklamada “55 yıllık ticari birikim ve geçmişe sahip Atılgan Şirketler Topluluğu, bünyesinde 9 şirket bulundurmakta ayrıca 3 şirkette de iştiraki bulunmaktadır. 287 çalışanı ile 5 sektörde faaliyettedir ve 45 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir. Şirketler Topluluğumuz Ford, Renault, Datcia gibi küresel markaların bayilikleri ile Oto Yedek Parça ihracatını yapmaktadır. Operasyon merkezi İstanbul’dur. Rize, Artvin ve yurt dışında ticari faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Sektörün bilinen dinamik Yedek Parça firmaları MARGO ve FORKA firmalarını yakın zamanda bünyesine katan Atılgan büyümeye devam etmektedir. Atılgan’ın İştiraklerinden TR PARTS, dinamik yapısı ile çok kısa sürede Otomotiv Yedek Parça Sektöründe 2023 yılında ihracatta Türkiye’nin 700. Sektörün 90. Firması olmuştur” dedi.

      “PROFESYONELLİĞİMİZİ İSPAT ETTİK”

Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan açıklamasında “ ikinci nesil ve üçüncü nesil olarak birlikte çalışmakta ve zamanın gerektirdiği şekil ve donanımlarda olmayı öncelemektedir. Şirketlerin yönetiminde konumunu hak etmiş, işin her aşamasından geçip profesyonelliğin ispat etmiş aile üyeleri yanı sıra profesyonel kadrolarla çalışan vizyoner bir iş adamıdır. Furkan Atılgan yurtdışında eğitim almış ileri derecede Çince İngilizce konuşabilen yazılım ve bilişim alanında uzmanlıkları olan yenilikçi genç başarılı bir işadamı olarak taktir edilmektedir. Yeni yönetim anlayışı tecrübe bilgi ve dinamizme oluşmuş enerjik ve yenilikçi bir yapıdır” dedi.

       “SÜREKLİ GELİŞİMDEN YANAYIZ”

Salih Samı Atılgan” Sürekli gelişim ve değişimi hedefleyen grubun lideri olarak Sürekli Eğitimden yanalız ve buna uygun olarak halen Maltepe Üniversitesinde Doktora çalışmalarına devam etmekteyim” dedi.

         SOSYAL SORUMLULUĞÜN İÇİNDE

Salih Sami Atılgan Diğer yandan sosyal sorumluluk gereği otomotiv sektörünün sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla İTO yönetim kurulu üyesi ve YEDPA oto yedek parçacılar ticaret merkezi yönetim kurulu başkanı, Rize vakfı, Rize dernekleri ve diğer bazı kurumlarda yönetim kurulu üyeliği yaptığını belirtti.

          YENİLİKLERE AÇIK

Atılgan açıklamasında “ Şirket olarak Otomotiv Sektörünün ve Oto Yedek Parça Sektörünün hem yurtiçi ve hem de yurtdışı pazarlarda gelişimi için, sektörün birlikte olmaları, sorunlarını paylaşıp, birlikte çareler araması oldukça yararlı olmakta. Bu doğrultuda ki her girişimi desteklemekten memnuniyet duymakta. Bu konuda sorumluktan kaçınmayıp mümkün olan her platformda sektöre katkılarımızı sunmaktan memnuniyet duymakta.  Topluluk Şirketlerinin yapılanmaları, hedefleri ve ekiplerin oluşturulmasında titizlikle seçimler yapılmış, altyapı çalışmaları tamamlanmış ve belirlenen yeni hedeflere yönelik olarak tam motivasyonla çalışmalar sürmekte. Topluluk Şirketlerinin en yüksek verimlilikte çalışması için gerekli yazılım ve donanım ile sistem geliştirilmiştir, halen aktif olarak da kullanılmaktadır. Dünya yedek parça pazarına 24 saat ürün arzında bulunulmakta, rekabetçi ortamda Türk ürünlerinin Pazar payının geliştirilmesi için çalışılmaktadır. Bunun için özel B2B sistemimiz çok verimli olarak hizmet vermekteyiz” dedi.

       “İHRACAT ÖN PLANDA”

Salih Sami Atılgan “Özellikle ihracata yönelik ağırlık verilmekte, dünyanın hemen her ülkesine Türkiye’de üretilmiş oto yedek parçaların ulaştırılmasını, kullanılmasını hedeflemekteyiz. Üreticilerimizi rahatlatacak, ekonomimize döviz girdisi sağlayacak ihracatın yıllar içerisinde çok daha ileri rakamlarda olacağını hep birlikte göreceğiz. Kısa sürede verilen rakamlarda da görüleceği üzere çalışma arkadaşlarımızın, firmalarımızın yüksek performansla çok iyi başarılar elde etmişlerdir. Ford, Renault ve Dacia Rize bayilikleri ile satış ve satış sonrası servis faaliyetlerde yeni bir anlayışla müşteri memnuniyeti odaklı hizmet vermekteyiz. Markalarımızın Filo ve 2 el araç satışında tüm marka araçların alım ve satışları uzman kadrolarımızla profesyonel bir anlayışla Rize Artvin ve İstanbul’da gerçekleştirilmektedir. Tüm faaliyet alanlarımızda iddialı hedeflerimiz var tüm çalışanlarımızla gayret ve titizlikle hedeflerimize odaklanmış çalışmaktayız. Bu yenileşme ve değişim fark edilmektedir. Başlangıç sürecimizde distribütör ve müşterilerimizden oldukça olumlu dönüşler oluyor. Tüm hemşerilerimize ve müşterilerimize kaliteli hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz. Onları işyerlerimizde görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

      “KENDİMİZİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Atılgan açıklamasında “Yakın zamanda ATILGAN, Yıllık Değerlendirme Toplantısında hedef büyüterek önümüzde ki 5 yıl içinde sektörün gelişimi ve buna uygun hedeflerin belirlenmesi konusunda çalışanları ile değerlendirmelerde bulunmuştur. Ülke ekonomisine ve istihdama katkı amacıyla başta İstanbul, Rize ve Artvin’de yapılacak yatırımlar ile büyümeye yönelik girişimler değerlendirilmiştir” dedi.

 

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE