Salih NAVDAR
Rize’nin Pazar ilçesindeki Hamidiye Çözüm Koleji, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında düzenlediği Şefler Yarışıyor etkinliğiyle yöresel lezzetleri yarışma heyecanıyla bir araya getirdi.
Laz Böreği, Zeytinyağlı Karalahana Sarması ve Hamsili Ekmek kategorilerinde yarışan öğrenci velileri, evlerinde hazırladıkları özel lezzetleri jüri üyelerinin beğenisine sundu.
Yoğun Katılım ve Coşku
Etkinliğe; Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz, Ardeşen Milli Eğitim Müdürü Ömer Beyazal, Ardeşen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuyumcu, Fındıklı Ramada Otel Müdürü Murat Kaptan, Ardeşen Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mevlüt Altı, Ardeşen İlçe Tarım Müdürü Okray Uçar, Hamidiye Özel Çözüm Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Recep Biberoğlu, Başkan Yardımcısı Serkan Hatipoğlu, Hamidiye Çözüm koleji Müdürü Nurettin Aydın, Müdür Yardımcısı Osman Bülent Buçan, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Jüri üyeleri arasında ise; RTE Üniversitesi Ardeşen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Kızıltan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Ayşenur Saklı, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Onat, Öğr. Gör. Ayşe Gülnihal Altın, Fındıklı RAMADA Otel Şefi Ali Erdem Güney yer aldı.
Dereceye Giren İsimler
Laz Böreği
1.Hanife Kepenek (395 puan)
2.Kıymet Özgümüş (352 puan)
3.Hicran Biberoğlu (346 puan)
Zeytinyağlı Karalahana Sarma
1.Tuğba Biberoğlu Gültekin (356 puan)
2.Ayten Ayanoğlu (348 puan)
3.Nazan Aladağ Terbiyik (342 puan)
Hamsili Ekmek
1.Neşe Okumuş (362 puan)
2.Seda Şanal (356 puan)
3.Sema Toplaoğlu (349 puan)
Ödüller ve Teşekkür
Yarışmada her kategorinin birincisine altın, diğer dereceye girenlere çeşitli hediyeler ve tüm katılımcılara sertifikalar takdim edildi.
Okul yönetimi, yarışmaya katılan tüm velilere, öğretmenlere ve jüri üyelerine teşekkür ederek, şu açıklamada bulundu:
“Yarışmamızda velilerimizin ve öğretmenlerimizin katkılarıyla unutulmaz bir gün yaşadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir sonraki etkinlikte buluşmayı diliyoruz.”