RİZE: Rize İl Genel Meclisi tasarruf tedbirleri ve çift başlılıkla hantal yapının sona erdirilmesi kapsamında meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda Türkiye’de bir ilke imza atarak 11 ilçe özel idare müdürlüklerini kapattı.
Rize İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısı Meclis Başkanı İbrahim Türüt başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündeme sunulan İl Özel İdaresine bağlı İlçe Müdürlüklerinin kapatılması talebi, alınan karar doğrultusunda kabul edilerek İlçe Özel idare Müdürlükleri kapatıldı. Bu sayede yılda yaklaşık 5 Milyon TL, 5 yıllık süreçte ise yaklaşık 25 Milyon TL tasarruf yapacak olan Rize İl Özel İdaresi, elde edilecek tasarrufla Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve şantiyeleri güçlendirerek ilçelere daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyor.
Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, iş ve işlemlerin daha etkin yürütülmesi, hizmetlerin hemşerilerimize daha etkin ulaştırılması, kurum içi bürokrasinin azaltılmasıyla tasarruf yapılarak yapılacak tasarrufun hizmet olarak vatandaşlara yansıtılması amacıyla ilçe özel idare müdürlüklerinin meclis kararıyla kapatıldığını belirterek, “Başkanlığımızın Rize Merkez dahil 11 ilçeye bağlı köylerde sunduğu yol, beton, asfalt, içme suyu ve benzeri alt yapı hizmetlerinin yanında eğitimden sağlığa, turizmden tarıma kadar bir çok projede söz sahibi olan Rize İl Özel İdaresi, sürdürdüğü faaliyetleri daha güçlü, daha verimli ve tek merkezden yürütmek amacıyla İlçe Özel İdare Müdürlüklerinin kapatılması hususunu Meclis gündemine taşıdı. Yapılan teknik araştırmalar ve istişareler sonucunda İlçe Özel İdare Müdürlüklerinin kapatılması ve buralarda görev yapan müdür ve personelin İl Özel İdaresi bünyesine dahil edilmesi teklifi, İl Genel Meclisinde yapılan oylama ile kabul edildi. İlimiz adına önemli bir karara imza attığımızı düşünüyorum ve kararın ilimize ve tüm ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Kararı uzun istişareler ve teknik çalışmalar sonucunda aldıklarını ifade eden Türüt, yeni uygulamayla hizmetleri tek merkezden yürüteceklerinden daha etkin, daha verimli ve hızlı bir şekilde vatandaşlara hizmet üretirken, diğer taraftan da bürokrasiyi, yazışmaları azaltacaklarını kaydetti. Böylece hem vakitten hem de nakitten tasarruf sağlayacaklarını belirten Türüt, alınan kararla elde edilecek tasarrufun sadece asfalt olarak düşünüldüğünde 5 yılda 100 kilometre asfalt dökümüyle ya da 130 kilometre beton yol yapımıyla eşdeğer olduğunu kaydetti.