TEMA Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)işbirliği çerçevesinde Ankara’dan gelen meşe tohumları, Rize’den 130 öğretmen ve 2 bin 300 çocuk sayesinde meşe fidanına dönüştü.
Özlem ÇETİN
Doğadan uzak olan nesillerin psikolojik gelişimleri de olumsuz etkileniyor. Keşif yetenekleri, yaratıcılık ve düşünme yetileri kısıtlanıyor. Yarınlarda doğayı tanıyan, seven, koruyan; kendisini doğanın sahibi değil de bir parçası olarak gören nesiller için çocukların daha fazla doğa ile iç içe olması gerekiyor.
Rize: Doğayı anlayarak ve doğaya uyum sağlayarak sürdürülebilir bir yaşam sağlanması kapsamında Rizeli 2 bin 300 çocuk 130 öğretmen ve velilerin eşliğinde Ankara’dan gelen meşe tohumları fidana dönüştürdü. Yetiştirilen meşe fidanları Ankara bozkırına meşe ormanı oluşturmak üzere gönderilecek. Tema Vakfı Rize Temsilcisi Ahmet Ali Kork “Bu anlamlı etkinliğe destek veren milli eğitim ve okullarımızın yöneticilerine gönüllü öğretmenlerimize, ailelere ve de meşe fidanlarını teslim alıp muhafaza ederek Ankara’ya nakletmeyi gönüllü olarak üstlenen Kemal Çınar arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz. TEMA Vakfı Rize Temsilciliği olarak doğal varlıklarımız ve sürdürülebilir bir yaşam hakkı için harcadığımız çabanın, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız başta olmak üzere toplumda önemli bir farkındalık yarattığını görüyoruz. Bu doğrultudaki çabalarımıza destek vererek şevkimizi artıran, umutlarımızı çoğaltan başta öğretmenlerimiz olmak üzere bizlere güç veren herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi