• 20 Eylül 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    20 Eylül 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

ŞAVŞAT TA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

-Şavşat Belediyesi tarafından yapılan Çocuk şenliğine renkli görüntülere sahne oldu.

ŞAVŞAT TA ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Nurbay Usta ARTVİN

Şavşat Belediyesi ve Şavşat çocuk belediyesinin birlikte organize etmiş oldukları yaz çocuk şenliklerinde Çocuklar doyasıya eğlendi.

Açık alanda yapılacak olan çocuk şenlikleri hava muhalefeti nedeniyle Şavşat belediyesi düğün salonunda gerçekleşti.

Şavşat Belediye düğün Salonu’na bireysel veya aileleri ile gelen çocuklar Kaliteli ve eğlenceli zaman geçirdi.

Yapılan etkinlikten oldukça memnun kalan ve doyasıya eğlenen çocuklardan Mertcan Doğan, “ Buraya stres atmaya eğlenmeye geldik. Hepimiz çok eğlendik. Çok güzel bir etkinlikti.  Belediye başkanımıza ve çocuk belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik öncesi çocuklara ve ailelerine hitap eden belediye başkanı Durmuş Aydın, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve aileleri, bu daha başlangıç önümüzde çocuklarımıza yönelik çok önemli ve anlamlı etkinlikler yapacağız. Bütün projelerimiz önemlidir ama çocuklar daha önemlidir. Şavşat çocuk Belediyesi ile birlikte çok önemli etkinliklere imza atacağız. Büyükşehirlerimize ne varsa oralarda çocuklar hangi eğlencelere gidiyorsa biz çocuklarımızın ayağına bunları getireceğiz” dedi.

Başkan Aydın, “Yaz ayları çocukların dışarıda vakit geçirdiği dönemlerdendir okulların da tatil olmasının etkisi ile yazın çocuklar farklı etkinliklere ve ilgi alanlarına yönelebilirler çocuk deyince aklımıza ilk gelen kavramlardan biri oyundur oyun oynamak evrensel olarak çocukların gelişimi için önemlidir oyun oynamak çocukların yaratıcılığını ve hayal gücünü genişletir fiziksel bilişsel duygusal gelişimini zenginleştirir. İnsani ilişkileri yardımlaşma konuşma bilgi edinme alışkanlık ve deneyim kazanmak gibi yaşam rollerini insan ilişkilerini içeren anlama olgularını çocuk oyun içinde kavrar benimser ve pekiştirir. Bu duygu ve düşüncelerle okulun olmadığı bu dönemde çocuklarımız ve ebeveynlerinin katılımı ile yaz Çocuk Şenliği düzenledik. Çocuklarımızın keyifli zaman geçirmelerini sağladık. Ayrıca eğlenerek öğrenme tecrübeleri de kazanıyorlar. Etkinliğe iştirak eden veya çeşitli nedenlerden dolayı iştirak edemeyen ilçemiz çocuklarına ve ebeveynlerine çok teşekkür ediyorum. Başka etkinliklerde buluşmak üzere” dedi.

Başkan Aydın, “Bu etkinliğin kapsamını daha da genişleterek çevre il ve ilçe çocuklarını da davet ederek daha büyük etkinliklerde yapmayı planlıyoruz” dedi.

Çocuk belediye başkanı Kıvanç Kaya da yapmış olduğu konuşmada, “Öncelikle bizim için çok önemli gösteriler sunan ekipleri buraya getirerek bizleri bir araya toplayan ilçemiz çocuklarının tamamının eğlenmelerini sağlayan belediye başkanımız Sayın Durmuş Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Bu gibi etkinliklerin daha çok olmasını istiyoruz. bu etkinlikler sayesinde arkadaşlarımız ve bizler doyasıya eğleneceğiz. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik bitiminde çocukların tamamına çeşitli hediyeler takdim edildi. Hediye takdiminde Şavşat Belediyesi Yazı İşleri müdürü Filiz Özcan, “Farklı yazarlarımızın çizgi romanları, çeşitli kitaplar, yaş gruplarına göre oyuncaklar ve bazı yiyecekler dağıttık. Yapılan etkinlikten çocukların çok mutlu olduğunu gördüm. Ben de bir anne olarak çok mutlu oldum. Belediyemiz, Şavşat Çocuk Belediyesi ile birlikte daha çok etkinlikler yapacaktır. Her şey çocuklarımız için” dedi.

Yapılan etkinliklerde Hacivat ve Karagöz oyunu  ile birlikte illüzyon gösterileri, palyaço,yüz boyama, Janglör gösterileri ve çocukların kendi aralarında oynadıkları sandalye kapmaca gibi bir çok oyunlar oynayarak doyasıya eğlendiler.

Çocukların anne babaları etkinlikten oldukça memnun olduklarına ifade ederek belediye başkanı durmuş Aydın’a teşekkür ettiler.

Belediye başkanı Durmuş Aydın, etkinliklerin başından sonuna kadar etkinlik yapılan yerden ayrılmayarak çocukları dikkatli ve duygusal gözlerle izleyerek çocuklarla hatıra fotoğraflar çekildi.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE