FINDIKLI: Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, belediye olarak şubat ayında yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Belediyemizin kardeş kentlerine bir yenisi daha eklendi. Balıkesir'in Edremit Belediyesi ile 'kardeş kent' olduk. Arılı ve Çınarlı vadisinde görev yapan köy muhtarlarıyla birlikte su sorununun çözümü ve Arduç Deresi suyunun ilçe ve köylerimize ulaştırılması projesiyle ilgili toplantı gerçekleştirdik dedi.
Çervatoğlu “Belediyemizin gönüllü eğitim danışmanı Zeynep Aysim Altay‘ın Fındıklı Belediyesi birim sorumlularına verdiği 'Davranış Bilimleri' eğitimi devam ediyor. Fındıklı Belediyesi personeli ve Fındıklı Kent Konseyi üyelerine gönüllü olarak eğitim hizmeti veren Zeynep Aysim Altay’a Fındıklı Belediye Meclisinin almış olduğu kararla 'fahri hem şehri' unvanı verildi. 6 Şubat-3 Mart tarihleri arasında YKS'nın başvuru tarihleri bilgisi vatandaşlarımızla paylaşıldı. 12. sınıftan mezun olan öğrencilere sınav başvuru danışmanlığı hizmeti belediyemiz bünyesinde Basın ve Halkla ilişkiler Eğitim Birimi tarafından verilmektedir” dedi.
Çervatoğlu, şubat ayı içerisinde yapılan diğer çalışmalar hakkında şunları söyledi:
"Uzman Psikolojik Danışman Zehra Doğruoğlu’nun katılımıyla Fındıklı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda 4-10 yaş arası çocuk ebeveynlerine 'Aile tutumları ve etkileri' konulu seminer düzenlendi. Fındıklı Belediyesi Hayvan Hakları Komitesi üçüncü toplantısını gerçekleştirdik. Toplantı sonucunda ortaya çıkan en önemli karar; Fındıklı’da yaşayan sokak köpeklerinin tespit edilmesi ve ilçemize ait hayvanların ayırt edici renklerde küpeleme ve numaralama yapılarak kısır olup olmadığına bakılmaksızın kayıt altına alınmasına karar verildi. Bu kararın sonucu olarak diğer ilçelerden Fındıklı’ya bırakılan hayvanların ayırt edilmesi sağlanarak yasadışı toplama ve nakil yapan ilçelere iadesi gerçekleştirilecektir. Fındıklı Kadın Meclisi üyeleri gönüllü olarak cam şişe toplayıp satarak elde ettikleri gelirle sokak hayvanlarına mama alınmasını sağladı. Fındıklı Belediyesi mobil uygulamaları hizmete girmiştir. Fındıklı Belediyesi Çocuk Korosu Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi’nde çalışmalarına başladı." Dedi.
Çervatoğlu, dil atölyelerinde de eğitimlerin devam ettiğini belirterek konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Dil Atölyeleri: Lazca, Hemşince, İngilizce, Almanca dil atölyeleri devam etmektedir. Katılımcı ve demokratik bir Fındıklı için halkın yönetime ortak edilmesi ve bu sayede şeffaflık temeline dayalı bir yönetim anlayışının oluşturuldu. Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi’nde kültür ve sanat eğitimlerimiz kapsamında Ahşap Oyma, Gitar, Ritim, Resim kurslarımız devam etmektedir. Fındıklı Belediyesi Kadın, Çocuk ve Karma koroları Serdar Albayrak Şefliğinde çalışmalarını sürdürmektedir. Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi’nde her Perşembe 19.00’da film günleri devam etmektedir. Gürsu Köyü ve Çevresi Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’ne proje ortakçısı olarak destek verdik. Konu; Bölgede yer alan köylerden ata tohumlarının toplanarak bir tohum kütüphanesinin kurulması ve yerel halkın bu tohumlar üzerinden üretim yapmasını sağlamak. Fındıklı Belediyesi bünyesinde kurulacak seralar sayesinde yeni istihdam alanlarının yaratılacak olmasıdır. Geleceğin mesleklerine Fındıklı olarak nasıl adapte oluruz? Bölgede yapılan üretimin büyük çoğunluğu kadınlar tarafından yapılmaktadır. Gerek üretilen tarım ürünleri gerekse yöresel el ürünleri bölgesel pazarın dışına çıkamamaktadır.” Dedi.