• 25 Ekim 2024 Cuma
  • Rize AÇIK
  • 00:00
    25 Ekim 2024 İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:

YAŞLILAR GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

-DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜNDE MİLLETVEKİLİ KAYNARCA’DAN ŞAVŞAT HUZUR EVİ SAKİNLERİNE BÜYÜK İLGİ.

YAŞLILAR GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

Nurbay Usta ARTVİN

Çeşitli ziyaretler için Artvin’in Şavşat ilçesine gelen, Ak Parti MYK Üyesi ve Medya tanıtım başkan yardımcısı, İstanbul Milletvekili Tülay Karaca’dan Şavşatlı yaşlılara büyük ilgi.

Şavşat Belediyesi dışından çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına çeşitli ziyaretlerde bulunan Ak Parti MYK Üyesi ve Medya Tanıtım Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca 1 Ekim Dünya Yaşlılar günü nedeniyle Şavşatlı yaşlıları unutmadı.

Türkiye de ilk ve tek Osmanlı Sokak Tipi Şavşat Yaşlılar Yaşam Yerleşkesinde ikamet eden yaşlılarla Şavşat meydanında bir süre sohbet eden Milletvekili Tülay Kaynarca yaşlıların sorunlarını dinleyip hoş ve güzel bir sohbet yaptı. 

BİZ ONLARA YAŞLI DEMİYORUZ

Tülay Kaynarca; “Biz onlara yaşlı demiyoruz. Onlar bizim çınarlarımız. Onlar tecrübeleri ile bize göstermiş oldukları yollarla başımızın tacıdırlar. Bizim medeniyetimizde örfümüzde adet ve geleneklerimizde, yaşlılar evimizin bereketi, bizim medeniyetimizi evimizin sevap alanı, evlerimizin rahmet kaynaklarıdır. Yaşlılarımızın her an sevgiye ihtiyaçları vardır. Bizler hükümet olarak Ak Parti döneminde yaşlılarımızın daha rahat bir yaşam sürdürmeleri için çok önemli çalışmalarımız oldu. Sosyal Devlet olma yolunda yaşlılarımız her zaman ön planda olmuştur” Dedi.

Kaynarca, “Şavşat Yaşlılar Yaşam Yerleşkesi adeta turistik bir tesisi gibi. Yaşlılarımızın burada mutlu olduklarını görmek beni çok mutlu etti. Türkiye’nin en yaşlı nüfusunun olduğu bir yerde yaşlılarla birlikte olmak onları dinlemek onların güzel türkülerini dinlemek beni oldukça mutlu etti” dedi.

ŞAVŞAT YAŞLILAR İÇİN BİR TATİL MERKEZİDİR

Şavşat Belediye Başkan Yardımcısı Hafız Yılmaz da yapmış olduğu açıklamada, “İlçemizde Yaşlılar yaşam yerleşkesinin bulunması, ayrıca İlçemiz Meslek Yüksekokulunda da “Yaşlı Bakım” bölümünün olması yaşlılar açısından ilçemizin ne kadar önemli işler yaptığını göstermektedir. İlçemizde ki Meslek Yüksekokulunda Yaşlı Bakım bölümü öğrencileri stajlarını da Şavşat Yaşlı Bakım Merkezinde yaptıkları için hem öğrencilerimiz hem de yaşlılarımız için çok önem arz etmektedir. Hatta yine bu okulumuz yıl içerisinde çeşitli zamanlarda Yaşlılar Yaşam Yerleşkesine giderek çeşitli etkinlikler yapmaktalar. Bizlerde hem Belediye olarak hem de bireysel anlamda bu etkinliklere sürekli destekler vermekteyiz. Bizler belediye olarak sürekli yaşlılarımızın yanındayız. İlçemizde Yaşlılar yaşam yerleşkesinde konaklamayan yaşlılarımızı bile sık sık ziyaret edip ihtiyaçları ne ise onları çözüyoruz. Hepimiz bu yollardan geçeceğiz. Bizler bugün bu yaşlılarımıza nasıl bakarsak yarında bize aynı şekilde bakarlar. Yaşlılarını bize emanet edenler rahat olsunlar” dedi.

MURAT SURAL YAŞLILARI YAŞLILARDA MURAT SURAL’I UNUTMADI

Şavşat Yaşlılar Yaşam Yerleşkesinde ikamet eden 95 Yaşında emekli öğretmen Osman Altun da, Milletvekili Tülay Kaynarca ve beraberindekilere teşekkür ederek, “Ben Şavşat Yaşlılar Yaşam Yerleşkesinin ilk gelenlerindenim. Burası yaşlılar açısından çok çok iyi. İlçemizin Kaymakamı, Belediye Başkanı diğer kamu kurum ve kuruluşları ve burada ki yetkililerimiz ve buranın çalışanları bizlere iyi bakmaktadırlar. Ayrıca Şavşat Meslek Yüksekokulunun öğrencileri yıl içerisinde burada bizlere çeşitli etkinlikler yapıyorlar. O yapılan etkinliler bizlere büyük bir moral oluyor. Bu etkinliklerin yapılmasında yıl içerisinde sadece Yılbaşında ve yaşlılar günü, yaşlılar haftası etkinlikleri dışında da hem bu hafta ve günlerde hem de bunun dışında da ilçemizin hayırsever ve herkes tarafından sevilen evladı Murat Sural da bu etkinliklerin tamamını destekliyor. Burada kalan yaşlıların ihtiyaçları olmasa da çeşitli özel günlerde yaşlılara çeşitli hediyeler vermek ve onları ziyaret etmek bizim kültürümüzde var. Murat Sural evladımız sürekli bizlere hediyeler gönderiyor, ayrıca Artvin’in meşhur çağ döneri ikram ediyor, bizzat kendisi de gelerek bizleri ziyaret ediyor. Bizleri eğlendirmek ve bizlere çocuk hasretimizi, torun hasretimizi azaltmaları için öğrencilerimizin burada etkinlikler yapmalarını destekliyor. Kendisine şahsım ve bütün yaşlılarımız adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra Şavşat Yaşlılar Yaşam Yerleşkesinde konaklayan Hakim Yıldırım’ın Şavşat Meydanında okumuş olduğu 2 türkü Milletvekili Tülay Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Hafız Yılmaz ve beraberindekileri duygulanırdı.

Şavşat Belediye Başkanı Durmuş Aydın’ın özel bir nedenden dolayı ilçe dışında olduğu için katılamadığı bu geziye, Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın Şavşat gezisi ve incelemelerine Şavşat Belediye Başkanı Yardımcısı Hafız Yılmaz, Belediye meclis üyeleri, Ak Parti ilçe teşkilatı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları katıldılar.

Bu habere ifade bırak!

  • 0
    KIZGIN
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    HAHAHA
  • 0
    ALKIŞ
YORUM EKLE