Abdurahman TOSUN
Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Yusufeli Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri ilçe merkezinde faaliyet gösteren fırınlara; iş yeri hijyeni, ekmek gramajı ve personel yeterlilikleri denetimleri yaptı. Denetimlerde ayrıca iş yeri sahiplerine Covid 19 salgınına karşı uyulması gereken önlemler konusunda da bilgilendirme yapıldı.
Yusufeli Belediyesi Ruhsat ve Denetim İşleri Müdür V. İbrahim Topal; “Denetimlerimizde fırınlarda ekmek üretim yerlerinin hijyen koşullarını sağlayıp sağlamadığına, satışa hazır ekmeklerin gramajlarının belirlenen ölçülere uyup uymadığına ve iş yerinde çalışan personelin hijyen belgelerine sahip olup olmadıklarına baktık. Eksik gördüğümüz noktalar hususunda uyarılarımızı yaptık. Covid 19 salgını nedeniyle vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları fırınlarda uyulması gereken kuralları da hatırlattık. Fırınlarımıza belirli aralıklarla denetim yaparak vatandaşlarımıza temiz ve güvenilir mamuller ortaya çıkmasını amaçlıyoruz.” dedi.
Fırın denetimleri, Zabıta ekipleri ve diğer kurum yetkilileri ile birlikte belirli aralıklarla devam edecek.