“Sap döner, keser döner” bu sözü zaman zaman çevremizde ve büyüklerimizden duyarız, ne anlama geldiğini birçok insan anlamaz, ama sözü duyarlar.
Anlamını bilenler tarihi yaşayanlar, geçmişinde gecen anılar veya anılarla yüklü bazı insanların hayatları film şeridi gibi gözlerinin önünden geçer.
“ Bir zamanlar kraldı” bunun örneklerini de çok gördük, kral olup, tahta oturanlar, tahttan nasıl düştüklerini kendileri bile anlamadı.
Siyaset,,,,,?????
Sen neymişsin, sen nelere kadirsin, sen kimleri dev aynalarına çıkardın, sen kimlere kalite, kimlere şeref, kimlere şerefsizlik verdin?
Dönüp baktım maziye, kimler geldi, kimler geçti, nice insanlar o günün kendi doğrularını yazmamız için basın toplantıları yapıyordu, bazen hal hatır için “ Ne olur gelin, hiç olmazsa bir kişi gelsin” derlerdi.
Siyasette bir kalite olduğunu bana kimse anlatamaz, siyaset demek, kişilere vasıf kazandırmak demek, yanı Sinek, Dev olacak, Pire büyüyecek, kedi kadar olacak, Siyaset demek, mazlumun hakkını alıp, zengine vermek demek, zengin her zaman işini çevirdiği ortam demek, müteahhit artışı demek, ihalesiz satış demek, yandaşları korumak demek, iş takibi, işe yerleştirme, torpil demek.
Daha sayayım mı?
İnsanları ayrıştırmak demek, hani eskiden çok eskiden vardı ya, zengin, fakir, Zenci, Beyaz işte Siyaset o demek, Zenginin yanında demek, renk ayrımı demek, torpilin havada uçuşması demek.
Kendini beğenmek demek, yarın hiç bu sokaklarda gezmeyecek, kendisine takılan kravatla adam olduğunu sanmak demek.
Kimse kusura bakmasın, bu sokakta kimin ne olduğunu herkes bilir, kimse kendisine bir kravat taktı diye adam yerine koymasın, kravat ile adamlık olacaksa, ben ölene kadar takmam, onun verdiği adamlığı asla istemem.
Şöyle geriye doğru baktığımda ayakkabılarının altı delikli olup, ütüsüz gömlek ve pantolon giyenler bugün kravatla bu halkın karşısına çıkıyor ise ve o kravat ilgi görüyor ise o zaman bu millette bir bozukluk var.
Herkesin toplumda yeri belli, kimin ne olduğunu bu toplum biliyor, siyaset bugün belki bir kimlik katıyor ancak yarın o kimliği bulamadığında yalnız kalacaksın.
Bazı insanlar bana çok sert, ağır yazıyorsun diyerek, nokta atışı yaptığımı söylüyorlar, Nokta belli, kişiler belli, çevrenize az bakmanız sizi adrese ulaştıracak, Bu şehirde kimse kendisini dev aynasında görmesin, devlet zaman içinde küçüldüğünde karıncaya dönüşmekteler, kimse kendisini dev aynasında görmeye kalkmasın, o kadar dev gördüm ki, karınca olup tarihe kavuştular, kimse kendisinin geçmişini unutmasın, tarihe yolculuk yine başlar, hani derler ya dere 40 yılda bir yatağını bulur. O yatak bekliyor, kimse ne oldum dememeli, ne olacağını iyi düşünmeli.
Bu sitem kime diye soranlar, aslında kime olduğunu kendileri de çok iyi biliyorlar, adam olmayana kravat ta taksan, pantolonda giydirsen, sakal ve bıyık ta bıraktırsan, belki yüzü değişir, ama gerçek adam olana etek bile giydirsen o asla değişmez.
İnsanları ayrıştıran, insanları kişilikleri ile değil, siyasi kimlikleri ile ayrıştıran düzen her zaman bozulmuştur. Bu ülkede yıllarca insanlar sağ sol kavgası ile birbirine küsmüş, ancak yine bir araya gelmişlerdir. Bugün bu ayrımcılığı yapanlar maalesef yine siyasetin içinde bulunmakta. İşte onların yarını görmesini istiyorum. Belki bugün siyasi olarak güç kendisinde ancak, yarın ne olacağını mutlaka düşünmeli, Allah siyasi de olsa, insanlara gerçek Müslüman kişiliği versin.